Report: Into the Woods ADE 2019

Report: Into the Woods ADE 2019

De karavaan die het Amsterdam dance event heet heeft inmiddels onze mooie stad weer verlaten. De bekers op straat zijn weggeveegd, de Function One speakers ingeladen en zelfs het licht in de Shelter en de School is even aangeweest. Tijd om met heimwee terug te denken aan een van de leukste feestjes van deze bewogen week. Into the Woods festival ADE.

Het sprookje begint op de pont, in een herfstzonnetje, richting de NDSM-werf. Nadat we de magische houten munt in ontvangst nemen, inwisselbaar voor een leuk versierde beker, lopen we vol verwachting het festivalterrein op. Hier worden we eventjes kort uit onze droom gehaald, doordat alle binnenkomers op een ietwat té knus hoopje komen te staan bij de kluisjes.

Na het ontwijken van een reusachtige piranha, halen we ons eerste goudgele toverdrankje. Uit een onduidbare hoek komt plots een enorm hoog en schel geluid. Verwoedt kijkt men om ons heen om te ontdekken waar het ietwat irritante geluid vandaan komt. Op een klein opgezet podium staan twee kabouters te zingen en te dansen. De twee uitgedoste karaoke zangeressen lijken het erg naar hun zin te hebben, en het toegestroomde publiek met hen. Na dit fenomeen is niets ons meer vreemd: vliegende parapluutjes, zeppelins of dieren die ondersteboven hangen. Into the Woods tast in de rijkste putten van de fantasie.
Om het avontuur voort te zetten gaan we op zoek naar de “Woods”. Het terrein lijkt op het eerste gezicht toch wat onbebost, maar daar laten wij ons niet door tegenhouden. Nadat we ons  in het publiek voor het podium in de kathedraal gemengt hebben, begrijpen we waar de Woods zijn. In de kathedraal zijn op meerdere plekken oerwoud- en tijgermotieven te zien. Op het podium staat de Belgische band Stavroz die met hun instrumentale en elektronische klanken het gevoel geven dat je je in een raadselachtig oerwoud bevindt. Het publiek lijkt helemaal op te gaan in deze mystieke beleving en van voor het zingen de kerk uit gaan is hier geen moment sprake geweest.
Bij het verlaten van de kathedraal-stage blijkt het inmiddels behoorlijk te zijn gaan schemeren. De reusachtige kikker en het gigantische konijnenhoofd uit de doos worden beiden prachtig verlicht. We krijgen het gevoel ons in Alice in Wonderland te begeven. Na het opwarmen bij het kampvuur en het genieten van alle mooi verlichte attributen is het tijd voor de Vakwerk stage. Hier verrast Anetha haar publiek met onvoorspelbare muziek in de T-vormige tent. We lopen door en belanden uiteindelijk bij de Flower of Life, waar we nog iets losser komen door ‘Powerball’ geserveerd aan de cocktail bar.
Nu komt het moment om het slot van ons sprookje te bepalen. De lichtshow bij de Barn stage in combinatie met de goede dansbare muziek van David Vunk en ons aansluitende bezoek bij Luke Slater in Vakwerk zet een punt achter ons avontuur. Het muzikale karakter en de magische aankleding van dit festival laat geen twijfel: Tot volgend jaar Into the Woods ADE!
Door:  Krijn Thuis & Yvette Rijnen

22 oktober 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter