Report: Jungle Festival

Report: Jungle Festival

Wat nou tropische buien? In de jungle in Eindhoven niet hoor!

Afgelopen weekend was ik te vinden in de heuse jungle van Rewind, Herrie met Gerrie en Disco Snolly. Apetrots opende zij de poorten van hun jungle vol beleving.

Dankzij de aankleding van het festival ontstonden de echte jungle kriebels. Knuffelen met de knuffelboom, slingeren aan een liaan en steltlopers door het publiek. Er was ruimte genoeg voor apenstreken.

 

Bij dederde boom links, langs het riviertjewas de Disco Snolly stage te vinden. Een grote stam met veel glitter and glamour. Lekker discodansen bij de gecrashte oldtimer in de jungle. De beste moves werden vertoond en aan discoballen en billen geen gebrek. DJ Keezus Christus stilde alle honger naar deze oude muzikale tijden. Want zeg nou zelf, dejaren tachtig zijn prachtig.

 

 

 

Op jacht naar eten. Ik heb nog nooit zoveel foodtrucks gezien in de jungle. Of je nou de Hollandse frieten mistte, een Asian bowl of Vietnamese loempia’s, alles kwam bijeen in deze jungle. Een jungle waar ik persoonlijk wel aan kan wennen.

 

Gerrie? Wat is dat voor Herrie?

Er werd flink gefeest onder de palmbomen in de overdekte jungle van de Herrie met Gerrie. Met uitzicht over het water, Perzische tapijten aan de muren en takkenbeesten in de lucht werd er gedanst terwijl de zon achter de horizon zakte. Dit onder het genot van de lekkerste deep/tech & techno melodietjes die de jungle in werden geslingerd.

 

 

De outfits van de bezoekers niet te vergeten, geheel in thema. Waar de leeuwinnen in hun zebra, panter of bloemen outfits dansten, lagen de hongerige tijgers op de loer. Ze gooiden al hun charmes in de strijd voor een paringsdans bij de pier.

Verdwaald in de jungle? Geen probleem! De Snolly trein pikte je op en bracht je naar alle verborgen plekken. Even uitrusten in een hangmat, knuffelen met de knuffeldieren of chillen aan de waterkant.

Een prachtige parade met allerlei exotische dieren nam ons mee naar de laatste stam van de jungle; Rewind. Hier werd net zoveel gedanst vóór als achter de dj booth. Wat een energie! Lianen, kleuren en danseressen sierden deze stage. De plek waar we samen rewinden naar de hitjes van toen & fast forwarden naar het hete heden.

    

Met ruim 3500 bezoekers waren de rijen voor de muntjes, toiletten en bars wat langer. Maar hey, dat kan ook niet anders met al die dorstige dieren in de hete jungle.

Je kwam oren en ogen tekort. Maar gelukkig konden de echte nachtdieren nog even door op de afterparty in de schuilplaats. De combinatie van deze drie creatieve concepten zorgde voor een festival waar ze apetrots op mogen zijn. Een perfecte setting, veel aandacht voor de aankleding en diverse muzieksoorten creëerden de ware jungle feeling.

15 september 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter