Report: Kingsland Festival Amsterdam

Op maandag 27 april vieren wij Koningsdag op Kingsland Festival in Amsterdam. Met een line-up van koninklijk niveau gaat de kaartverkoop snel en het festival is helemaal uitverkocht. Het feest heeft vier stages (MAINSTAGE, KINGS STAGE, HELDEEP & YOURS TRULY) en zijn verdeeld over een fijne locatie bij Amsterdam RAI.

11156379_418311274995176_3312891295765123373_nHelaas is op deze dag station RAI gesloten en moeten alle reizigers uitstappen op Amsterdam Zuid. Vanaf dit station is het best een stukje lopen, gelukkig wisten wij dit van te voren al en waren we niet de enige die vrolijk het pad naar Kingsland liepen. Eenmaal aangekomen bij het Festival staat er een korte rij, maar alles stroomt lekker door. Binnen zijn meer dan genoeg kluisjes en er ligt een oranje tapijt. We besluiten om eerst even overal kort een kijkje te nemen en we merken al snel dat het best groot is. De stages zijn niet zo groot en dit valt best een beetje tegen. Ik had veel meer verwacht van de Mainstage want als je achteraan staat kun je bijna de stages niet zien. Gelukkig staan er in het midden wel meerdere geluidsinstallaties zodat je de muziek achterin wel goed kunt horen. De stages zijn leuk om te zien en de geluidsinstallaties zijn van goede kwaliteit. Special effects zijn er niet veel of komen niet helemaal tot hun waarde omdat het feest overdag is en het dus nog licht is.

 Het terrein is groot en de stages zijn verdeeld in verschillende hoeken. De HELDEEP stage is binnen en dit is ook een enorme zaal. Hier kun je de special effects natuurlijk wel goed zien. De zon scheen bijna de hele dag en dit gaf iedereen het ultieme festival gevoel. Zonnebrillen konden op en jasjes konden uit. In de schaduw was het best fris en hierdoor zag je een grens van mensen net waar de zon nog scheen, dit was best grappig om te zien. De DJ’s draaiden heerlijk en het publiek ging lekker los. Het was wel een beetje jammer dat we van te voren geen boekje kregen met een plattegrond en een timetable. Hierdoor moesten we steeds op onze telefoon kijken en een boekje is ook altijd een leuk aandenken van het festival. Er is bijna in elke hoek wel een foodcorner en ook kun je overal muntjes halen. Helaas wisten veel mensen dit niet en hierdoor ontstond er en grote rij bij de eerste muntstations dicht bij de ingang. Bij de barren liep alles lekker door en was je zo aan de beurt als je een beetje slim was en wist waar het rustig was. Helaas is het feest al om 20:00 uur afgelopen en dit is eigenlijk niet wat we gewend zijn van een festival. Ik mis de lasers, het vuur en het vuurwerk. Maar gelukkig hebben we wel acht uur lang kei hard kunnen feesten.

De line-up was gruwelijk en de DJ’s draaiden heerlijk. Iedereen was in een goede bui en wilde deze koningsdag onvergetelijk maken op Kingsland. Het weer zat mee en dit heeft iedereen goed gedaan. Wij hebben ontzettend genoten en zijn benieuwd of de volgende editie nog vetter en koninklijker gaat worden.

1609619_421481181344852_6167425259943834912_n

Pluspunten
– Koninklijke line-up
– Locatie
– Genoeg zit plekken
– Genoeg aanbod en divers eten
– Genoeg muntstations
Minpunten
– Stukje wandelen van en naar het station
– Stages waren aan de kleine kant
– Duurde maar tot 20:00 uur
– Indeling Mainstage kon beter

FestivalFans op Kingsland Festival Amsterdam

30 april 2015

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter