Report: La Rêve Festival 2019

Report: La Rêve Festival 2019

Afgelopen zaterdag vond het La Rêve Festival plaats in Amsterdam. De locatie was – net als de afgelopen drie edities – het Thuishaven-festivalterrein. Een compleet uitverkochte editie. Niet onterecht overigens, want dit feestje had ik niet willen missen.

The place where dreams and reality collide
Ik geef het toe. Ik wist niet wat La Rêve betekende. Bij de naam dacht ik direct aan raven, wat ik vrij toepasselijk vond voor een house-/technofestival. Mijn grote vriend Google Translate verraste me. La Rêve is Frans voor ‘de droom’. De slogan van La Rêve luidt: the place where dreams and reality collide. En dus ging ik vol verwachting én nieuwe kennis richting het festivalterrein.

De reis naar dromenland
Thuishaven is een prima locatie voor een festival. Voor mensen uit Amsterdam is de fiets de beste optie om het terrein te bereiken. Ga je met het openbaar vervoer? Dan is het nog zo’n zeven minuten lopen vanaf metrostation Isolatorweg. Bij de ingang verliep alles heel soepel. Geen lange rijen en twee vrolijke dames in witte pakjes die je bij binnenkomst voorzagen van de nodige glitters. Een leuk en warm welkom!

Een té warme loods
Bij binnenkomst liep ik direct een rondje om de locatie te verkennen. Bij Thuishaven ben je daar niet heel lang mee bezig, aangezien het een klein terrein is. Het La Rêve Festival had vijf verschillende stages: Main Stage, Circus Stage, De Loods, Het Café en de Acoustic Stage. In De Loods werden munten verkocht en daarom nam ik daar als eerste een kijkje. Helaas was het hier – door de hittegolf van de week ervoor – te warm om ook maar een beetje te bewegen. En De Loods is geen plek om stil te staan! Na even te hebben gekeken bij Colyn, ben ik doorgelopen naar de Main Stage.

Dansen in het zonnetje
De Main Stage was in de buitenlucht. Aangezien het zaterdag nog steeds zo’n 27 graden was, heb ik hier de hele middag gestaan. Dat was flink genieten met muziek van Aeden, Mees Salomé en Lövestad. Alles klopte gewoon: de mensen, de dj’s en natuurlijk het heerlijke zonnetje. In één woord: fantastisch! Wat ook fijn was, was dat de Main Stage omringd was met barretjes. Je kon overal om je heen dus gemakkelijk eten en drinken bestellen. En een groot voordeel: vrijwel nergens stond een lange rij.

Een aantal kleine stages
Er waren twee kleinere stages. Eén daarvan was Het Café. Dit was een zeecontainer die was omgebouwd tot – je raadt het nooit – een café! Dit was zeker leuk om even te zien, maar ook hier was het helaas vrij warm. Er was ook een Acoustic Stage. Een plek waar je even kon ontglippen aan de festivaldrukte, door middel van poëzie, yoga en massages.

reve-report

Zwetend wakker worden
Helaas was het zwetend wakker worden om 23:00 uur, want toen ging de muziek van La Rêve uit. Ik heb een groot deel van de avond bij de Circus Stage gestaan. Dit was een stage in een grote tent, die midden op het terrein stond. Cliff de Zoete draaide daar het laatste anderhalf uur en dat was écht top. Op social media zag ik later dat La Rêve bij de Main Stage werd afgesloten met vuurwerk. Leuk!

Dit vond ik van La Rêve
Aan alle leuke dingen komt een einde. Voor mij was het de eerste keer op La Rêve en ik vond het super! Door de ietwat kleine locatie en de dromerige aankleding, is La Rêve een sfeervol geheel. Als je niet vies bent van een beetje techno, is de muziek op La Rêve helemaal jouw ding. Kortom: een echte aanrader! Moet je nu een jaar wachten tot het volgende festival van La Rêve? Nee! Op 15 februari organiseert het namelijk een heus Winterfestival! Maar eerst wordt De Marktkantine op vrijdag 13 september afgebroken.

30 juli 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter