Report: Lakedance Juni 2018

Report: Lakedance Juni 2018

Op zaterdag 9 juni vond de eerste dag van het tweedaagse festival Lakedance plaats. Dit festival organiseert niet, zoals de meeste festivals, een weekender, maar twee aparte festivaldagen; een in juni en een in augustus. Het festival vindt plaats op het zeer festival-geschikte terrein van Aquabest onder de rook van Eindhoven.

Tegen een vergoeding van €7,50 reden er pendelbussen vanaf Eindhoven Centraal om de festivalganger in een kleine 20 minuten naar het festival te brengen. Het festival bestaat uit vijf stages met op iedere stage een ander genre, er is dus voor ieder wat wils. Van Paul Elstak tot Juan Sanchez en van Ummet Ozcan tot de Lievelings dj’s van je zusje.

Met de dikke eindshow van vorig jaar nog in het achterhoofd, ging Festival Fans op pad om te kijken of de organisatie er ook dit jaar weer in slaagt een dik festival neer te zetten. De hele week zagen de weersvoorspelling er somber uit, echter de weergoden bepaalde anders. De poncho kon thuis blijven en de korte broek kon aan, want met een graadje of 25, volop zon en een klein briesje was het genieten geblazen vandaag.

lakedance-2018

Ons eerste biertje dronken we bij de Defected Records stage waar The Shapeshifters, onder andere bekend van dit toppertje, het festival gevoel direct naar boven haalde.

Door de drukte besluiten we een biertje te drinken in de wat rustiger ogende Café de Kroeg waar de Brabantse bierbrouwerij Bavaria een heel divers muzikaal programma onder de naam ‘Leven in de brouwerij’ heeft samengesteld. Smartlappen, rock ‘n roll en salsa geven het gevoel dat je in een echte kroeg staat. De kroeg is gevestigd in een tent waardoor het erg warm begint te worden, daarom verruilen we de Kroeg voor wat verkoeling bij de stage van het Winter Park Festival.

Het Winter Park Festival is het grootste winter festival van het zuiden en host vandaag een stage op Lakedance. Een deel van Aquabest is hiervoor helemaal omgetoverd tot een heus après-skigebied waar de hits je om de oren vliegen. Op de beats van Lampegastuh gaan we los en drinken we een verfrissend tequilabiertje in de zon. Wat opvalt is dat het publiek wat ouder is dan op de meeste festivals. Toch doet dat niets af aan de sfeer, want die is buitengewoon goed.

 

ballentent

Wanneer we onze weg vervolgen richting de Heimwee stage valt ons oog op ‘de ballentent’ waar je een super enorm groot potje Beerpong XXL kan spelen. We besluiten een potje te spelen, helaas zonder succes. Gelukkig hebben we meer succes aan de bar, waar we opnieuw een heerlijk biertje scoren. De bars zijn overigens super geregeld. Wachten is er nauwelijks bij en de prijzen zijn niet buitensporig, complimenten aan het barpersoneel en de organisatie hiervoor. Aangekomen bij de Heimwee stage laten de meiden van Girlpower Amsterdam, niet alleen met hun looks maar ook met hun beats, de harten van menig festivalganger sneller kloppen. Er hangt seks in de lucht en iedereen danst zich volledig in het zweet.

Dan is het tijd om wat te eten. Keuze genoeg vandaag; van oesters tot aan vegetarische kebab. Wij besluiten om een simpel frietje te eten zodat we snel door kunnen naar de THIS=MUSIC stage waar Sandrien zojuist haar technoset begonnen is. Zoals we van Sandrien gewend zijn draait zij een stevig potje techno waardoor de calorieën van ons frietje binnen no-time verbrand zijn. Ook voor de set van Juan Sanchez blijven we bij de THIS=MUSIC stage. Hij laat zien dat hij niet voor niets een van de bekendste Nederlandse techno dj’s van dit moment is.

Om te zien of de eindshow ook dit jaar weer zo dik is als vorig jaar besluiten we ons naar de mainstage te begeven waar we ook nog de laatste platen van Ummet Ozcan meepakken. Het lijkt wel of iedereen het plan had om zich naar de mainstage te begeven om de eindshow te aanschouwen, want het is ineens heel druk. Al deze bezoekers zien opnieuw een geweldige eindshow met vuurwerk, lasers en diverse muziekgenres. Een prachtig einde van weer een geslaagde editie van Lakedance!

12 juni 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter