Report: Lansinger Winterland

Report: Lansinger Winterland

Niet op wintersport, maar toch het gevoel van après-ski. Op 1 februari konden dan tóch de foute skipakken uit de kast gehaald worden. De allereerste editie van Lansinger Winterland, ontstaan vanuit het succesvolle Lansingerland Live, stond namelijk op het programma en tot aan de laatste kaart uitverkocht!

De locatie

Foto: Jim Scheffers

Het Annie M.G. Schmidtpark in Bergschenhoek was wederom omgetoverd tot festivalterrein en er waren drie area’s ingericht. Bij binnenkomst zag je direct de area Heiße Scheiße, gehost door Hitjesdag. “Ijskoude” hits waar de voetjes van de vloer gingen waardoor de thermometer overuren draaide! Midden op het terrein vond je, naast de hottubs (je zal je zwembroek maar vergeten zijn, balen!) de Eis Bär waar Après-ski DJ Matthias en het Fouteskipakken Party Team het ware après-ski gevoel omhoog haalden. En dan de ‘mainstage’, de Annie M.G. Schmidtalm. Wat – een – feest !

Glühwein & Apfelstrudel

Wat betreft het eten en drinken op het terrein hoefde je je geen zorgen te maken. Kassa’s om muntjes (á €3 per muntje) te halen waren er ruim voldoende, waardoor de rijen lekker kort waren. Overal op het terrein waren (lokale) foodtrucks te vinden en de gebruikelijke patat en snacks. Op een Winterfestival als deze mag natuurlijk ook de warme chocolademelk, apfelstrudel en glühwein niet ontbreken! Overal was aan gedacht en er was voldoende keuze om iedereen van voldoende brandstof te voorzien om flink te feesten!

 

Glijden maar!

Naast de Eis Bär en de hottubs, was ook een ware schans. Een lading schuim waar een gemiddelde schuimparty “U” tegen zegt en wat banden om als slee te gebruiken stonden garant voor brede glimlachen, een hoop lol en leuke weddenschappen!

Annie M.G. Schmidtalm

Op de Annie M.G. Schmidtalm stond een flinke line-up. Party DJ W opende het festival en kwam daarna nog meerdere malen terug om de festivalgangers op te warmen en warm te houden met allerlei bekende nummers.

Zangeres Desray van 2 Brothers On The 4th Floor

De Alpenzusjes gingen van-voor-naar-achteren en in de tent ging de polonaise gezellig rond.

John West volgde en warmde de zaal nog verder op voor Def Rhymz. Def Rhymz, onder andere bekend van de hits Schudden en Doekoe, zorgde voor hilarische momenten.

De Lawineboys brachten ons weer terug in de après-ski sfeer, om vervolgens terug te gaan naar de 90’s/00’s met 2 Unlimited en 2 Brothers On The 4th Floor. Dat deze twee hitmachines uit de 90’s nog steeds aan de top van de Eurodance staan, merk je aan alles.

 

Je zou denken dat de energie na al dat gefeest, gespring en meezingen er wel een beetje uit is. Als dat al zo zou zijn, dan brengt Snollebollekes dat weer terug in de zaal. Het dak ging eraf, we gingen van links naar rechts en we moesten ook blijven springen, want de vloer is lava!

Onder begeleiding van confetti, vuurwerk en fijne Happy Hardcore deuntjes bracht Mental Theo deze fantastische eerste editie van Lansinger Winterland naar het einde.

Zomer- en winterfestival

Dat het concept van de organisatie achter Lansingerland Live en Lansinger Winterland een succesvolle is, moge duidelijk zijn. Ook dit jaar komt Lansingerland Live terug naar het Annie M.G. Schmidtpark en ook voor 2021 is Lansinger Winterland al aangekondigd. Ik ga proberen er weer bij te zijn, zie ik jullie daar?

Foto’s: Robin Leltz | Leltz Fotografie

4 februari 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter