Report: Lansingerland Live 2023

Report: Lansingerland Live 2023

De naam doet het niet altijd vermoeden, maar Lansingerland Live is een festival die grote namen in de Nederlandse muziekwereld aantrekt. Voorgaande edities hadden al een mooie line-up, maar ook deze keer stond de line-up als een huis.

Met op vrijdag de 90’s met onder andere Alice DJ, de Vengaboys, Ch!pz, Dune en Paul Elstak en op zaterdag de Pop & Rock met Flemming, Van Dik Hout, Rondé, Anouk en The Dirty Daddies.
De weergoden waren gunstig gestemd en wat was het op zaterdag 10 juni verschrikkelijk warm.

Op een festival is het altijd lastig, maar de organisatie had een poging gedaan om wat plekken met schaduw te maken. De drinkwatervoorzieningen waren prima geregeld en daarnaast was zonnebrandcrème uit dispenser vrij te verkrijgen op diverse punten. De helden van de EHBO hadden speciekuipen neergezet met koud water en sponzen. Geen overbodige luxe, maar wel goed geregeld.

FLEMMING @ Lansingerland Live 2023 | Foto: Leltz Fotografie

Flemming was zoals gebruikelijk hyper enthousiast en warmde het publiek als openingsact goed op. Met zijn aanstekelijke enthousiasme en dito muziek kreeg hij iedereen los van het grasveld. Aan het einde diep door de knieën en met z’n allen springen, het beloofde direct een mooie en gezellige dag te worden.

Martin Buitenhuis (Van Dik Hout) @ Lansingerland Live 2023 | Foto: Leltz Fotografie

Daarna volgde Van Dik Hout. Een gevestigde naam in de Nederlandse muziek en ondanks dat vele nummers al wat ouder zijn, zingen velen de nummers makkelijk mee. Zij maakt het verschil en Stil in mij kent toch iedereen?

Rikki Borgelt (RONDÉ) @ Lansingerland Live 2023 | Foto: Leltz Fotografie

Waar Rondé vorig jaar in een zwarte broek weg stond te zweten, was nu de keuze gemaakt op een rokje. Een stuk luchtiger, maar de ventilator op het podium bij het microfoonstandaard is dan ineens wel erg luchtig. Deze ging snel uit en Rikki (zangeres van Rondé) deed wat ze eigenlijk altijd doet. Loepzuiver, een fijne sound en fijne muziek. Samen met haar band bracht ze haar hits en nam ze de tijd voor iets bijzonders. Zeker op een festival gebeurd het niet vaak, omdat dat vaak bangers zijn waar iedereen op los gaat. Rondé bracht “The Light” klein en intiem. Rikki stond samen met Armel Paap (gitarist resp.) in de kokende hitte. Met z’n 2en namen ze het hele publiek mee in dit prachtige nummer. Doodstil was het, het enige dat je hoorde waren de klanken van de gitaar en de zang. Prachtig!

Anouk @ Lansingerland Live 2023 | Foto: Leltz Fotografie

En gek genoeg, als Anouk op de lijst staat, kijk je er altijd naar uit. Nee, natuurlijk is dat helemaal niet gek. Anouk is een zangeres die al jaren in de absolute top meedraait. Live zelfs vaak beter op dan in de studio. Anouk was in een goed humeur en dat hoorde én zag je aan alles. Tijdens haar optreden stond er echter een groepje met een vrijgezellenfeest continu overal doorheen te schreeuwen. “Femke die gaat trouwen”. Ja, we hoorden het allemaal. Anouk incluis. Ze riep ze het podium op, om één keer het liedje te schreeuwen en het daarna voor eens en altijd uit het systeem te houden. Samen met de bride-to-be stonden ze op het podium en terwijl het liedje geschreeuwd werd door de microfoon danste Anouk vrolijk met de bruid. Een vrijgezellenfeest om nooit te vergeten. Ondanks dit en het feit dat ze qua tijd gigantisch uitliep, maakte ze de hele setlist af en kwamen alle hits waar ze ooit zo bekend mee is geworden voorbij. Het publiek werd bediend in de onverminderde hitte.

Laurens Troost (The Dirty Daddies) @ Lansingerland Live 2023 | Foto: Leltz Fotografie

En wat daarna volgde, hoort eigenlijk op ieder festival thuis. The Dirty Daddies. Energiek, dynamisch, kneiterhard en vooral geen eigen nummers. Een coverband van formaat met een vrachtwagen vol special effects. We sloten de avond schreeuwend, springend en dansend af en we gingen voldaan naar huis.
Wat een fantastische editie had The Zoo Events weer neergezet met deze Lansingerland Live.

Volgend jaar staat Lansingerland Live weer bij mij op de agenda!

13 juni 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter