Report Lief Festival 2017

Report Lief Festival 2017

Afgelopen zaterdag was het tijd voor Lief Festival. Voor mij was dit een thuiswedstrijd waardoor ik lekker op de fiets naar dit festival kon. Het terrein lag zo’n 25 minuten vanaf het centrum (Strijkviertel, Utrecht). Het was ruim opgezet langs een meer. Elke stage lag naast elkaar, verbonden met een pad wat er voor zorgde dat de mensen goed verspreid waren over het gehele terrein.

Lief had dit jaar zelfs een extra stage toegevoegd, vorig jaar waren er nog maar vier stages, nu dus vijf. Er waren wat grotere stages maar ook kleine, een beetje verscholen in het bos. Iedere met weer een originele naam. Bij de stages ‘Schijn Bedriegt’, ‘Hutje bij Mutje’ en ‘Nood Breekt Wet’  lag de focus op Techhouse. Daarnaast was ‘Schering & Inslag’ een stage voor de pure techno lover. Daarnaast was er nog een house en disco stage. Ik zou dit alles samenvatten als vooral ‘feel good’ muziek. Er werden veel hitjes en top 40 nummers gebruikt in de sets en ook de techno was vrolijk en opzwepend. Niet de beuk techno die je op sommige festivals misschien gewend bent.

Deze feel good sfeer was te merken op het hele festival. Wat waarschijnlijk ook te maken had met het onverwachts lekkere weer. In je korte broekje en hemdje dansen geeft toch altijd wat meer festival gevoel dan een poncho en kaplaarzen. De leukste stage vond ik ‘Houtje Touwtje’, hier kon je lekker dansen op funk en disco muziek. Bovendien zat deze stage een beetje verstopt en was het redelijk klein, waardoor het er erg gezellig was en je snel aansprak had met mensen. Ook kon je shoppen, iets wat je niet heel vaak ziet op festivals. Er was een heel pad met kraampjes waar onder andere sieraden werden verkocht.

Naast lekker dansen moet er natuurlijk ook gegeten en gedronken worden op een festival dagje. Ook hier was bij Lief geen gebrek aan. Er was een grote barbecue area waar je een lekker vlees kon eten aan het strandje. Ook een burgerbar en wijnbar waren aanwezig. De rijen bij deze verschillende eet- en drink bars waren goed te doen. Overal stonden genoeg mensen achter de bar.

Door wat praatjes te maken met mensen kwam ik er achter dat de mensen uit alle hoeken van het land kwamen. Er waren zeker veel mensen uit de omgeving een kijkje komen nemen, maar ook van ver was er veel publiek.  Sommige bezoekers hadden wel twee uur gereisd om bij dit festival aanwezig te zijn. Al met al vond ik Lief een heel gezellig festival en zeker de moeite waard om een biertje te drinken en een dansje te wagen. Want van de muziek word je zo vrolijk dat je vanzelf met een glimlach staat te dansen.

6 september 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter