Report: Lief Festival 2018

Report: Lief Festival 2018

Lief Festival beloofde ons ook dit jaar weer een onbekende wereld vol ontdekkingen in het Utrechtse Strijkviertel. Zoals het festival vermeldde: ‘Het onbekende , het onverwachte, het intrigerende.. laat jij je verwonderen op Lief Festival.’ Dit was een festival dat ik dolgraag wilde leren kennen en dus gingen wij 1 september vol enthousiasme en met de zonnebril op, op ontdekkingstocht!

Dat Utrecht zich net als onze hoofdstad Amsterdam zwaar heeft bewezen een goed terrein te zijn voor toffe festivals is dit met Lief Festival nogmaals bevestigd. Het ligt op een industrieterrein vlakbij het centrum. Zodra je het festival terrein oploopt waan je je in een mooi groen gebied rondom een meer. Het feit dat dit festival rondom dit water is opgebouwd geeft de ruimte om verrassingen te plaatsen waar je het niet verwacht. Het was speels opgezet waardoor de verkenning over het terrein leuke extra’s opleverde. Geen plattegrond krijgen bij de ingang was nieuw voor ons maar het was voor dit festival veel leuker om zelf rond te dwalen. Zo liep je via een laantje naar het bijliggende strandje en diverse podia met kunstwerken, leuke winkeltjes, quotes zoals ‘Beter een oeps dan een wat als’ en diverse hangplekken waar je heerlijk mensen kon kijken en kon genieten van de zon.

Het festival bood een podium voor Techno, Deep- /Techhouse, House en Disko Funk. Area 1 was Schaduw, hier kon je onder andere genieten van de wat hardere beats van Juan Sanchez B2B Doka (was voor ons een hoogtepuntje!) en Klaudia Gawlas in een overdekte tent. Na het laantje, die wij omgedoopt hadden als ‘Laantje vol verbazing’ (echt je kon hier de hele dag zitten kijken en vol op genieten), kwam je bijArea 2 Schijn waar Benny Rodriques en de Sluwe Vos bijvoorbeeld draaiden in de volle zon. Picture this: het is 19:00, het rood oranje zonnetje schijnt vanachter de bomen op je gezicht, je bent met leuke mensen en Benny draait een geweldig lekkere set, dat is toch puur genieten?

Area 4 Gloed bevond zich achter het terrein. Pluspunt(!): er werd live gespeeld en hier kon je onder het genot van een lekker drankje genieten van live saxofoon van Jungle by Night en de klassiekers Kraak en Smaak. Hee! Je bent Area 3 vergeten hoor ik je denken. Klopt. Deze heeft speciale aandacht nodig. Dit kleine verstopte plekje hemel bevond zich in het nu beroemde laantje. In de bosjes was een sprookjesachtig plekje ontworpen waarbij de Discofunk je tegemoet kwam en waar onder andere Mia More lekker los ging. Bekende hits van Michael Jackson en Bruno Mars gestopt in een heerlijke remix bracht je in andere sferen. Een kleine escape from it all. Organisatie: meer hiervan! Wij hebben hier enorm van genoten.

We hebben niet alleen van de muziek genoten maar vooral van de sfeer die dit festival met zich meebrengt. Het publiek is heel relaxed, de mensen die er werken zijn relaxed en we hebben nergens in lange rijen hoeven wachten ondanks dat het druk was. Goed georganiseerd en goed over nagedacht. Onze complimenten, jullie hebben er alvast twee nieuwe bezoekers bij voor volgend jaar!

3 september 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter