Report: Losjes Festival 2018

Report: Losjes Festival 2018

Na een aantal spannende weken voor de organisatie kwam toen toch het verlossende woord van de gemeente Den Bosch en vond zaterdag 1 september het festival Losjes plaats aan het Engelermeer. Dit was namelijk de eerste keer dat het festival op deze locatie gehouden werd en vanwege de vervuiling van o.a. gebruik van plastic bekers was er tegenstand vanuit gemeente/buurtbewoners. Dit is opgelost door de bezoekers bij de eerste bestelling aan de bar 1 munt te laten betalen voor het gebruik van een hardplastic beker of plastic flesje water. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om de natuur rondom het Engelermeer na het festival te herstellen. Nadeel hiervan is natuurlijk wel dat je heel de dag met een beker of flesje in je hand staat.

De locatie ligt aan de rand van Den Bosch maar was voor bezoekers goed te bereiken per auto, fiets of pendelbussen vanaf het centraal station. Deze bosrijke omgeving aan een strandje was het perfecte toneel voor hét techno feest van Den Bosch. Natuurlijk hielp het mooie weer hier ook bij!

Er waren twee verschillende stages, een buiten area met vooral (deep)house en een overdekte tent waar techno gedraaid werd. Bekende namen als Tom Trago en Legowelt zorgden voor een heerlijke sfeer op deze lekkere dag. Wel zag je goed verschil in drukte bij de stages. Aan het begin van het festival – toen de zon nog volop scheen – was de drukte vooral bij de buiten stage. Omdat het festival niet helemaal uitverkocht was, was het ondanks de verzameling van bezoekers op een plek niet té druk. Naarmate de avond vorderde en de zon verdween verplaatsten de bezoekers zich naar de overdekte stage. Dit paste qua grootte eigenlijk precies en bijna iedereen kon hiervan meegenieten.

Mocht je de hele dag van het festival genoten hebben ben je naast zon, muziek en drankjes ook niks te kort gekomen aan eten. Aan de zijkant van het terrein stonden een aantal foodtrucks opgesteld. Daarnaast was er genoeg zitgelegenheid om even bij te komen van je dansmoves. Mocht je nog een keer op een festival de foodtruck ‘The Duck Truck’ tegenkomen. Zeker een aanrader om hier even een burger te scoren! 😉

Na afloop van het festival kon je jouw hardplastic beker of flesje weer inleveren voor een linnen Losjes tas. Blijkbaar hebben veel Bosschenaren het festival bezocht want je ziet de Losjes tassen veel terug komen in de stad! Hopelijk is het zowel de organisatie, de gemeente Den Bosch als de buurtbewoners goed bevallen en vindt het Losjes Festival volgend jaar weer plaats aan het Engelermeer.

losjes-2018

Foto’s: © Jaap Beyleveld

7 september 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter