Report: Losjes Hemelvaart 2019

Report: Losjes Hemelvaart 2019

Hemelvaartsdag, een vrije dag dus genoeg reden om naar het festival van Losjes te gaan. Losjes organiseerde afgelopen Koningsdag ook al een feest in Den Bosch, toen op het Koning Willem ll Plein aan de Onderwijsboulevard. Nu pakten ze groter uit met twee stages en op een andere, toffe locatie: de Tramkade. De weersvoorspellingen waren goed, geen regen en een aangename, warme temperatuur. Af en toe een wolkje, waardoor het goed uit te houden was!

Het was al vroeg gezellig druk bij beide stages. Er was een (deep)house stage en een techno stage. Door de industriële locatie in combinatie met containers die ze als podium hadden gebruikt zag de aankleding er top uit. De sfeer was gemoedelijk en er waren geen lange rijen voor de wc en/of munten. Een complimentje wat we wel even willen benoemen is dat de schoonmaakster aan het begin van het festival de dixi na iedere gebruiker even schoonmaakte! Super netjes dus.

losjes-verslag-hemelvaart

Food Area
Achter de grote stage had je een food-area om de honger te stillen. Van vega burgers, taco/burrito’s tot pannenkoeken; er was genoeg keuze! Enige minpuntje was de bizar lange rij voor de frietkar, maar hé, er was genoeg ander lekkers. En de friet werd ten slotte vers gesneden, en dat kon je proeven ook! Het was een chille plek om te eten, veel banken en tafels waardoor je niet staand hoefde te eten en even lekker uit kon rusten. Top!

Grote namen
De line-up was zoals gewoonlijk bij Losjes weer fenomenaal. Roman Flugel zette de Tramkade op zijn kop, gevolgd door Michael Mayer en David Vunk. Bij de techno stage was de klapper toch wel ROD. Iedereen had nog genoeg energie over, het ging goed los.

Kortom een zeer geslaagd festival; toffe locatie, perfect weer, kleinschalig feestje, geen rijen en een relaxte sfeer. Techno liefhebber? Dan moet je volgend jaar zeker vrij houden met Hemelvaart. De volgende editie staat namelijk alweer in de agenda (donderdag 21 mei 2020).

Nieuw festival
Waar Losjes vorig jaar nog een zomerfestival organiseerde bij het Engelermeer, staat er nu even niks op de planning. Wel host het een stage op het Bossche festival Paradijs van het Zuiden. Dit nieuwe feest wordt op zaterdag 29 juni georganiseerd bij de Pettelaarse Schans.

Foto’s: Facebook Losjes

4 juni 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter