Report: Losjes Koningsdag 2019

Report: Losjes Koningsdag 2019

Koningsdag uitstekend gevierd bij Losjes Den Bosch

Afgelopen zaterdag stond bij ons festivalgangers al maanden met hoofdletters in de agenda en nu eindelijk was het zo ver: Koningsdag! Zoals je op onze website hebt kunnen zien waren er in alle uithoeken van het land toffe festivals te vinden met een groot aantal top DJ’s. De weersvoorspellingen waren erg onheilspellend. De zonnige dagen zouden volgens de weermannen worden vervangen door een hoop regen. Paniek bleek niet nodig, het bleef droog en af en toe brak de zon zelfs door.

Vanwege de vele festivals was het lastig kiezen waar we Koningsdag zouden vieren dit jaar. Echter bleken onze vrienden van Losjes een feest te organiseren in Den Bosch. Dit kwam perfect uit dus we besloten hier ons geluk te beproeven.

Van deze keuze kregen we geen spijt. Het kleinschalige maar daardoor niet minder gezellige feest bleek goed georganiseerd en een uitstekende toevoeging op het festivalaanbod van Koningsdag. Het festival vond plaats op het Koning Willem II plein aan de onderwijsboulevard. Hier werd een tent neergezet waaronder de festivalgangers hun dansmoves konden tonen. De tent bleek geen overbodige luxe want tijdens het enige buitje van de dag stonden wij in ieder geval droog.

Zoals aangegeven was het festival kleinschalig. Er was één stage, één bar en één wc-area. Door de kleine setting bleef de gemoedelijke sfeer goed bewaard. Enig minpuntje was de locatie, een schoolplein blijkt niet het meest sfeervolle terrein te zijn. Echter, wie merkt daar wat van wanneer je lekker staat de dansen op de lekkerste technobeats?

De beats werden verzorgd door niet de minste namen. Voor deze dag had Losjes een aardige line-up verzorgd. Al vroeg op de dag was het De Sluwe Vos die met een alleraardigste set de voetjes van de vloer kreeg. Gedurende zijn set stroomde het festivalterrein verder vol en was het aan Detroit Swindle om de zaal verder op te zwepen. Dit lukte de mannen zeker.

Na Detroit Swindle kwam het muzikale hoogtepunt van de dag, Samuel Deep. Zijn heerlijke energieke set ging erin als zoete koek het publiek en de sfeer zat er lekker in. Na Samuel Deep was het de beurt aan Marsellus en vervolgens Juan Sanchez om de dag tot een mooi einde te brengen.

Al met al een zeer geslaagd festival en de verjaardag van Lex werd goed gevierd. Ondanks het wat mindere weer waren alle ingrediënten aanwezig voor een lekker dagje dansen. In dubio volgend jaar waar je Koningsdag wil vieren? Zet Losjes maar in je agenda!

2 mei 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter