Report: Loveland Festival

Report: Loveland Festival

Al dagen hield ik het weerbericht voor afgelopen zaterdag in de gaten, de dag van Loveland Festival. Helaas bleef de voorspelling hetzelfde: heel veel regen. Ik wist eigenlijk niet precies wat voor festival Loveland was. Het was al de twaalfde editie van het evenement dus verwachtte ik dat het goed geregeld zou zijn. Bovendien was het festival compleet uitverkocht! Ik had ook goede verhalen gehoord over Loveland van Oranje dus hoopte op deze editie wederom wat lekkere techno deuntjes te horen.

Wat gelijk opviel was het publiek van Loveland, dit was een stukje ouder dan ik gewend was van andere technofestivals. De gemiddelde leeftijd lag rond de 30, maar ook met uitschieters flink daar boven of onder. Persoonlijk vond ik de sfeer hierbij heel fijn. Iedereen praatte met iedereen ongeacht leeftijd, je zag veel mensen op elkaar afstappen en goede gesprekken ontstaan.

Verder was het terrein leuk opgezet. Dit was opgebouwd langs het water, waar je ook kon waterfietsen of overvaren met een bootje. Het terrein kon je eigenlijk in één rechte lijn doorlopen, waar er links en rechts verschillende stages waren. Bij alle stages was er veel ruimte om te dansen of even lekker te zitten en genieten aan het water.

Eigenlijk had ik verwacht dat er alleen maar technomuziek zou zijn, maar ook house en electronic heb ik een aantal keer voorbij horen komen. Dit zorgde voor een fijne afwisseling.

De hele middag is het prima weer geweest tot een uurtje of vijf. Het begon keihard te regenen waardoor iedereen een plek in een tent of onder een doek zocht. Persoonlijk vond ik dit heel goed geregeld, bij veel stages waren doeken opgehangen waardoor je nog gewoon droog kon dansen en we eigenlijk vrij weinig hebben meegekregen hiervan. De rest van de avond is het droog gebleven. We konden de zon in het water zien zakken terwijl we naar een heerlijk muziekje luisterde.

Ook toen het festival was afgelopen was er een goede doorstroom. Binnen 5 minuten liepen we naar de kluisjes, pakte onze spullen en konden zo in de pendelbus springen.

Al met al een erg goed georganiseerd festival, hieronder nog wat redenen om volgende keer ook naar Loveland te gaan:

  • Gelijk instappen in pendelbus, geen uren wachten (zowel heen als terug).
  • Er waren veel plekken om te schuilen voor de regen
  • Korte wachtrijen bij de bar
  • Gratis ponchos
  • Goede doorstroom van de ene naar de andere stage
  • Niet te druk op het festivalterrein, genoeg ruimte om lekker te dansen

 

 

14 augustus 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter