Report: Loveland Festival 2019

Report: Loveland Festival 2019

In het weekend van 10 augustus 2019 werd voor de vijftiende keer Loveland Festival georganiseerd. Net als vorig jaar was het dit jaar niet één, maar twee dagen genieten in het Sloterpark in Amsterdam. Met een ontzettend goede line-up kon het natuurlijk niet anders dan dat Loveland 2019 dik en dik uitverkocht was. Wij waren erbij en genoten twee dagen lang van alles wat Loveland te bieden had.

Locatie is een festivalsprookje
Nadat we onze auto geparkeerd hebben, lopen we in zo’n 25 minuten naar het festivalterrein. Eenmaal de ticketcontrole en beveiliging gepasseerd, klinken de eerste beats vanaf de Arenastage. Deze stage vormt samen met vijf andere stages (Nest, Rise, Circle, 909 en Fire!) het muzikale decor van Loveland 2019. Bij 909 en Fire! worden voornamelijk harde technobeukers gedraaid, terwijl bij de overige stages voornamelijk house de boventoon voert. Omgeven door bossen en water is het Sloterpark een waar festivalsprookje. Voor de Arena ligt zelfs een zwembad waar diverse festivalbezoekers in het water genieten van de muziek.

Fire on Fire!
Wij wagen ons eerste dansje bij Fire!, waar de Zweedse dj La Fleur aan haar set bezig is. Tegen het einde van haar set begint de Fire! stage aardig vol te lopen voor het optreden van Paco Osuna. Dat er veel bezoekers voor deze Spaanse grootheid zijn gekomen, blijkt wel uit de hoeveelheid Spaanse vlaggen die tevoorschijn komen. Deze bezoekers worden door Osuna niet teleurgesteld, de man draait een geweldige set. Egbert (LIVE) heeft het ondankbare werk om het niveau van zijn voorganger te evenaren. Teleurstellen komt echter niet in het woordenboek van de Nederlander voor.

Housekoning Jamie Jones
Wij hebben het goed naar onze zin bij de Fire!-stage, maar om een goed beeld te krijgen van het festival besluiten we een kijkje te nemen bij Arena. Voordat we de Arena betreden, eten we wat bij de foodarea, waar een ruim aanbod aan festivalfood te verkrijgen is. Na de honger te hebben gestild, is het tijd de calorieën er weer af te dansen bij housekoning Jamie Jones. Deze baas is al lange tijd een van onze favoriete dj’s en ook op Loveland bewijst hij weer even waarom dat zo is. Keer op keer weet hij met zijn sets het publiek helemaal mee te krijgen, waardoor niemand stil kan blijven staan.

loveland-arena

Ibiza vibes
Na de set van Jamie Jones is het tijd om ons naar de Rise-stage te verplaatsen waar een andere koning achter de decks plaats neemt. Niemand minder dan Solomun, de koning van Ibiza zal de afsluiting van deze stage voor zijn rekening nemen. Ondanks de harde wind weet Solomun met zijn set een stukje Ibiza naar het Sloterpark te krijgen. Na een heerlijk sfeervolle techhouse set gaan we moe maar voldaan richting de auto, wetende dat morgen een nieuwe dag Loveland zal volgen.

Zondag feestdag
De zondag van Loveland 2019 was nog veel eerder uitverkocht dan de zaterdag. Dat beloofde dus veel goeds voor vandaag! We beginnen bij de 909-stage waar op Anja Schneider aan haar set bezig is. Deze Duitse dj gaat al heel wat jaren mee in de housewereld en vandaag laat zij horen waarom dat zo is. Haar opzwepende techhouse set is een mooie opbouw naar de hardere techno van onder andere Sandrien, Rødhåd en Chris Liebing die later op de 909-stage geprogrammeerd zijn.

Best for last
Na de set van Anja Schneider nemen we een kijkje bij de stages waar we gisteren niet zijn geweest. We beginnen met de Circle-stage waar Dominik Eulberg klaar staat om te beginnen. Deze kleinere stage is weggestopt in de bossen en zorgt in combinatie met de dromerige set van Eulberg voor een intieme sfeer. We vervolgen onze weg naar de nest-stage waar Jimpster fijne deephouse door de speakers knalt. Na kort een kijkje te hebben genomen bij Maceo Plex, die het publiek bij de Rise-stage flink los liet gaan, begeven we ons naar de Arena voor de sets van Loco Dice en Carl Cox. Stiekem keken we al het hele weekend uit naar deze twee helden. Het leek wel of heel Loveland stiekem naar deze dj’s uitkeek, want de Arena-stage stond bom en bom vol. Wij kunnen niet anders zeggen dan dat wij de laatste vier uur van Loveland 2019 volkomen uit ons dak zijn gegaan. De set van Locodice is veelzijdig zoals we van hem gewend zijn. Van kenmerkende melodieën tot stevige en monotone bassen; deze set heeft alles.

Gisteren sloot de koning van Ibiza, Solomun, de eerste dag van Loveland 2019 af. Vandaag sluit de opper koning van Ibiza, mister Carl Cox himself, Loveland 2019 af. En hoe?! Carl Cox is een echte sfeerbrenger en weet precies wat het publiek wil horen. Zijn set kan maar in een woord worden omschreven: geweldig!

Festival Fans kijkt terug op een zeer geslaagd weekend Loveland waar ogen en oren tekort kwamen. We kijken uit naar volgend jaar, het festival wordt dan gehouden op zaterdag 8 en zondag 9 augustus 2020! Kan je niet wachten om de Loveland sfeer opnieuw mee te maken? Met ADE organiseert het verschillende feesten en festivals, check daarvoor onze speciale ADE agenda.

loveland-festival-report

13 augustus 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter