Report: Loveland Festival 2023

Report: Loveland Festival 2023

Tussen de bomen van het Sloterpark in Amsterdam had ik afgelopen weekend het privilege me te mogen mengen tussen de menigte van Loveland Festival 2023. Muziek, eettentjes en outfits waarvan je mond van openvalt. Ja, ook dit jaar was er weer een heerlijke setting om dit een editie te laten worden om niet snel meer te vergeten. Loveland is een tweedaags techno- en housefestival in het Sloterpark van Amsterdam. Zaterdag had ik de kans om me onder te dompelen in de wereld van Loveland.

Wikken & Wegen
Als het dit weekend maar wel een keer droog blijft… Dat is wat ik me afvroeg de week van het festival. Het had heel de week al geregend en de vooruitzichten waren ook deze zaterdag niet al te best. Lichtelijke stress is wat er in me opkwam. Positief blijven. De DJ’s logen er niet om dit jaar: Adam Beyer, Joseph Capriati, Prunk en nog veel meer bekende DJ’s zouden dit jaar afreizen naar Amsterdam om ons de beste en lekkerste muziek voor te schotelen. Ik had dan ook van tevoren al ingeschat waar ik te vinden zou zijn deze dag en besloot deze keer meerdere genres op te zoeken. Normaliter zou ik te vinden zijn bij de Fire Stage. Een van de zes podia van het Festival. Hier zou dan ook Techno worden gedraaid, maar ditmaal zou ik bij alle stages een dansje wagen.

Op verkenningstocht
20 Minuten lopen en 20,- lichter voor de parkeerplaats was wat mij betreft een beetje onnodig. Maar dit mocht de pret natuurlijk niet drukken. Fit aangekomen op het festivalterrein had het vanochtend wel flink geregend. Deze schoenen konden na het festival wel een schoonmaakbeurtje gebruiken aangezien het dansen grotendeels gebeurde op het gras. Veel plassen en modder liet me zeker niet tegenhouden de blaren op mijn voeten de dansen. Waar ik wel van schrok was het feit dat je omgerekend 3,90 aftikte voor een biertje of cola. Ook ik ben maar een arme student Loveland! Met een biertje in mijn hand en de zon uiteindelijk nog fel op mijn koppie maakte ik me er geen druk meer om na het zien van waar ik was beland. Wat een moeite hebben ze gestoken in het decor van de stages zeg. Elk podium had een eigen kleur en thema. Zo was de Firestage felrood en hingen en rode vlaggen, en was Rise een ronde koepel met een houte vloer. Veel chillplekjes, een ruime keuze aan eten (ook Vega) en zelfs een Loveland Cruise. Dit was een boot voor zo’n 50 man die voer over het water waar Flathead Energy zorgde voor de unieke sfeer. Er was zelfs een zwembad waar je kon zwemmen en even tot rust kon komen. Had ik mijn zwembroek maar meegenomen…

Pan Pot in het kwadraat
Na Capriati te hebben zien draaien in de Arena met zijn Groovy muziek was het voor mij tijd om even wat meer tempo op te zoeken. Ik was dit niet gewend van Joseph Capriati omdat ik hem meestal echt techno hoor draaien op de andere festivals. Voor Loveland had hij gekozen voor een rustigere aanpak en zorgde hiermee voor een ongekend saamhorigheid van de luisteraars die helemaal in de muziek opgingen. Voor mij was het tijd voor de Firestage. Pan Pot weet precies wat ze moeten doen om ervoor te zorgen dat iedereen opging in het moment. Zonnetje, feestende mensen, en de beste muziek zorgde dan ook voor een ongekend lekkere sfeer.

De tijd was me allang ontgaan en voor ik het wist was het al half 11. Voor mij tijd om mijn voeten even wat rust te gunnen en de laatste munt op te maken. Chapeau voor wat je me hebt gebracht Loveland. Een festival van de bovenste plank en zeker voor herhaling vatbaar.

Geschreven door: Lars Besselink

16 augustus 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter