Report: Loveland festival

Report: Loveland festival

Loveland festival 2014

De dag begon beter dan we hadden durven hopen. Verwachtingen over het weer waren laag gezien er een volle dag regen op het programma stond. Maar een festival met een dergelijk line-up is ook op een regenachige dag een bezoekje waard. Met headliners als Dubfire , Adam Beyer, Egbert, Matador ,Extrawelt , Solomun en velen anderen beloofde het vooraf al een succes te worden.

Gelukkig zat het weer goed mee, met een stabiele tempratuur van rond de 20 graden en een frisse bries was het een ideaal temperatuurtje om de een dansje te doen. Bij entree valt het gelijk op dat alles facilitair goed gereld is, voldoende kluisjes en sanitaire voorzieningen zagen er de hele dag netjes en schoon uit zonder al te lange wacht tijden. Met 7 grote stages is het er voor ieder wat wils, variërend van deephouse tot De dansant stage was over het buitenbad van het Sloterpark zwembad heen gebouwd wat op een creatieve manier extra ruimte geeft aan de meest centrale plek van het festivalterrein.

Na een bezoekje aan Rodriguez Junior en Tom Trago was het tijd om even lekker gebruik te maken van de ruime gelegenheid om lekker te ontspannen op een van de vele plekken om te chillen en socializen. Naast het Relax Island en Art Island kon je overal op het terrein langs het water chillen op de banken die overal neergezet waren. Bij de Rise stage begon om 17:00 Extrawelt live. Persoonlijk voor mij een hoogte punt van het evenement. Een wereld optreden van 1,5 uur waarbij niemand in de tent stil stond met diverse kippenvel momentjes op de muziek. Bij het naderen van het einde van de avond wordt de programmering krap, er moeten keuzes gemaakt worden tussen grote helden om de laatste twee uur van het festival te beleven. Adam Beyer, Matador en Maceo Plex draaien alle drie een afsluit set. Dan maar afwisselen om van alles iets mee te krijgen, gelukkig is dat met sets van twee uur goed te doen en was het afsluiten bij Maceo Plex een intense ervaring.

Na de laatste set wat het verlaten van het terrein een krappe bedoening maar overall was Lovelandfestival een uitstekend event en een vette muzikale beleving.

Bekijk ook de foto’s online op de facebook pagina van Festival Fans!

13 augustus 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter