Report: Loveland van Oranje 2024

Report: Loveland van Oranje 2024

27 april was het uiteraard weer tijd voor Koningsdag! Waar veel mensen in Nederland, en zelfs over de hele wereld, de straat op gingen om de verjaardag van de koning te vieren, waren er uiteraard ook veel festivals. Wij gingen voor jullie op pad bij Loveland van Oranje!

Van tevoren was het festival volledig uitverkocht. Ook op TicketSwap was het tot op de dag zelf erg lastig om een ticket te bemachtigen. Gelukkig hadden wij met onze groep de laatste tickets kunnen regelen een paar uurtjes voor het festival en was iedereen die mee wilde aanwezig, top!

Dringen tot de ingang

De locatie bij het Meerpark in Amsterdam-Oost blijft toch wat vreemd. In een klein park tussen sportclubs en woonwijken in een festival? Dat maak je niet vaak mee. Gelukkig gingen we vol goede moed richting het festival, konden we een parkeerplek vinden op 10 minuutjes lopen en hadden we er zin in. Echter bij de ingang was het rond 13:30 één en al drama. De ingang was veel te klein voor alle bezoekers en de rij was dan ook immens lang. Zelf konden wij via Festival Fans via de Guest entree vrijwel gelijk naar binnen, maar de rest van onze groep heeft meer dan een uur moeten wachten. Hierover hebben we veel klachten gehoord.

Facebook Loveland

Ernergievolle house set

Gelukkig was het eenmaal binnen een prima sfeer. Bij de grote King Stage was het nog niet druk en was het publiek redelijk op leeftijd. We besloten snel naar de Greenhouse Stage aan de andere kant van het terrein te gaan. Deze was een stuk drukker waar de sfeer er dan ook goed in zat met Menesix & Nightfunk. De energie van deze DJ’s is altijd mooi om te zien, dit vertaalde zich dan ook naar het publiek. Bekende vocals, goede house-beats, wat een sfeer! Shazam stond dan ook volop aan tijdens deze set. Vooral bij het nummer Buggy My Boo van Flawlesz zag je het hele publiek van de stage volledig losgaan, uiteraard met de losse en energieke dansmoves van de Braziliaanse DJ Menesix.

Na deze topset was het tijd om even verder te kijken op het terrein. Bij de kleine Hangar Stage en Clubhouse stage kon je volop genieten van house- en technoremixen van disco-platen. Met de regen in aantocht werden deze stages dan ook steeds drukker, bijna te druk. Overigens was het bij de WC’s niet al te druk maar bij de barren en het eten wel. Het was niet heel gek om een kwartier te moeten wachten op je hapje of drankje. Met de drukte leek het wel of er te veel kaarten waren verkocht, al geeft de organisatie aan dat dit niet zo was.

Genoten van headliners

Verder was het nog tijd om de laatste uren, het festival duurde immers door regelgeving vanuit de gemeente Amsterdam maar tot 20:00, om bij de King Stage nog wat headliners mee te pakken. Achtereenvolgens Kölsch, Pan-Pot en als afsluiter Reinier Zonneveld leek precies wat de bezoekers wilden. Een goede opbouw in de techno die steeds harder werd. Waar onze groep groot fan is van Reinier Zonneveld voelde dit dan ook als de perfecte afsluiter, daar hij 1,5 uur draaide! Met zijn bekende tracks en live-remixen van Dance With The Devil, Move Your Body To The Beat en zijn nieuwe track Judgement Day ging het publiek nog een laatste keer helemaal tekeer.

Facebook Loveland

Voldaan naar huis

Het blijft toch jammer dat het festival om 20:00 al afgelopen was, al voelde door de energie die de DJ’s de hele dag hadden, en dit zich vertaalde naar het publiek, alsof het al 23:00 was. Van het terrein af komen was wel erg lastig met weer een hele lange rij over een te kleine weg in het park. Toch vonden we het festival erg geslaagd, was het geluid goed en zat de sfeer bij alle mensen er erg goed in. Er was ook nog een Loveland after in Zaandam waar velen heen gingen die toch nog even door wilden feesten, maar wij vonden het genoeg geweest en gingen huiswaarts.

Loveland van Oranje was weer een geslaagd festival. Het duurde wat kort, de rijen waren lang, het regende even, maar we hebben toch weer onwijs genoten. 10 & 11 augustus heeft Loveland het zomerfestival in het Sloterpark in Amsterdam. Ook deze line-up is weer top. Wij kijken hier nu al naar uit en zullen hier zeker aanwezig zijn!

Geschreven door Yari van Bekkum

30 april 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter