Report Macumba festival

Report Macumba festival

Billen, twerksessies, nog meer billen, salsa en kizomba: dat was het Macumba Festival afgelopen zaterdag.

Dankzij de Spotify playlist van Macumba, (check ‘m out) kwam je tijdens je pre-party in je eigen woonkamer al in de Caribische vibes. Rond een uur of drie – na al het dansen voor de spiegel – namen we de metro naar Bijlmer Arena. Hier stond de pendelbus klaar om je naar het festival te brengen. Al vanaf de eerste minuut dat je het Macumba Festival betrad voelde je de drang om je heupen flink los te gooien. Vanuit elke hoek klonken heerlijke songs. Zo had je een stages met kizomba muziek, waar dan ook goed gedanst werd, een prachtige salsa stages, een stages waar verschillende live-bandjes een tropisch feestje bouwde en een Desperados stage waar de menigte helemaal los ging op de beste twerkhitjes die de dj’s draaide. Al met al was er geen ontkomen aan om op dit festival niét te dansen.

Maar naast al het dansen denkt Macumba ook aan moeder natuur. Net als op Amsterdam Open Air was ook hier het nieuwe betaal-/ duurzaam beleid rond de plastic & hard cups. Zo betaalde je bij je eerste bestelling €1,- voor een hard cup (exclusief je drankje). Deze cup moest je wel bij je houden anders betaalde je er bij de volgende bestelling weer voor. Het heeft zo zijn voor- en nadelen: goed voor het milieu, maar irritant om all day met een cup in je hand te lopen. Terug naar de booty. Op de desperados stages werd goed met de heupen geschud. Van twerknummers, salsa music tot 90s r&b hitjes. Alles kwam voorbij. Heerlijk. We waren dan ook voornamelijk bij deze stage te vinden. Maar er was natuurlijk meer. Op de stage waar kizomba muziek werd gedraaid showden koppels hun beste moves. Ik wilde meteen op salsa/kizomba les toen ik dit zag. Zo soepel, zo vloeiend. Prachtig. Ook was er een reuzenrad die je een adembenemend uitzicht bezorgde op Ouderkerker Plas (het terrein waar het festival plaatsvond). Er waren diverse tentjes met food en leuke spulletjes te vinden en er was namens de radiozender FUNX een tent met karaoke, geniaal!

Macumba verkocht lekkere drankjes. Er was veel keus, want dat is ook zeer belangrijk op een festival. Ze hadden bier, Jilzz (ja ik weet ‘t, dat is ook bier), cocktails, diverse mixdrankjes en voor de degene die bob waren ook gewoon lekkere frisdranken. En het eten was ook top. Want na al dat geschud met de billen krijg je honger. Ze hadden waterijsjes, tosti’s, echte Zuid-Amerikaanse empanadas, nacho’s en broodjes pulled pork. Wij gingen voor die laatste twee. Jum. We deelden een portie maar vervolgens hadden we nog steeds trek dus haalden we een lekker Hollands patatje met mayonaise..

Een goed feestje, ja. Dat was het zeker. Heerlijke muziek, lekkere drankjes en mooi weer. Heb je nu zoiets van: ‘Damn it, was er nu maar een video van’, dan heb ik goed nieuws voor jou! Ik heb gevlogd. Of ja. Een poging tot. Kijk zelf maar. Enjoy!


Beeld:  Paul Wijsen Photography

9 juli 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter