Report: Martin Garrix ‘all ages’

Report: Martin Garrix ‘all ages’

Tijdens het Amsterdam Dance Event in Amsterdam geeft Martin Garrix dit jaar twee eigen shows. Waarvan één zijn allereerste ‘all ages’ show op zaterdag 22 oktober van 17:00 tot 22:00 uur. Toen op woensdag tijdens de uitreiking van de DJ MAG top 100 bekend werd gemaakt dat Marin Garrix dit jaar de nummer 1 DJ van de wereld is, duurde het niet lang voor de show volledig uitverkocht raakte. De show van zaterdag is de enige ‘all ages’ show tijdens het Amsterdam Dance Event. De shows van Martin Garrix vinden plaats in de RAI Amsterdam. Een geweldig gigantische locatie voor een solo show. Beide shows worden georganiseerd door E&A events. Je kunt de show bijwonen voor €39,50 of je kunt als VIP komen voor een hogere prijs. VIP’s hebben toegang tot een VIP deck en hebben een andere ingang.

Deze show voor alle leeftijden is speciaal georganiseerd voor alle Martin Garrix fans die normaal gesproken een show niet kunnen bij wonen, omdat ze te jong zijn. Tijdens de show is alles net even iets anders. Naast de vervroegde tijdens wordt er op deze avond geen alcohol geschonken. Daarnaast is er ook een ware ‘energy pops’ kraam. Dit is werkelijk de hemel op aarde voor kinderen op een avond als dit. Een hele wand vol snoep, suikerspinnen en popcorn. Naast deze kleine aanpassingen voor de jonge bezoekers is er veelal hetzelfde. Verschillende eetkraampjes vullen het eetgedeelte met onder andere patat, loempia’s en churros.

naamloos

Foto credit: Louis van Baar

Timetable

17:00 – 18:00 Matisse & Sadko
18:00 – 19:00 Justin Mylo
19:00 – 21:00 Martin Garrix
21:00 – 22:00 Julian Jordan

Als wij rond 6 uur aankomen bij de RAI is de rond de RAI gezellig druk. Er staat geen lange rij en we zijn zo binnen. Alle spullen kun je opbergen in een kluis voor €7,- . Gelijk gaan we wat munten halen (3,5 munten voor €10) en ook hier staan we niet te lang in de rij. Onderweg naar de zaal komen we wat kraampjes met feestspullen tegen (petten, waaiers en armbandjes). We lopen nog langs een grote ruimte vol dixies en dan zijn we in de zaal. Direct lopen we tegen een grote mechandicekraam aan waar je van alles met Martin Garrix zijn naam of logo kan kopen. Het is hier de hele avond een gekke huis. Iedereen wil een hoodie, pet of shirt van Martin Garrix kopen. Aan de achterkant van de zaal waar we binnen komen zijn alle eetkraampjes. We lopen door en zien dan eindelijk de gigantische stage. Het is al lekker druk en het VIP deck heeft een mooi uitzicht op de stage. Vlak onder dit deck is ruimte gemaakt voor mensen met een lichamelijke beperking en/of handicap. Ook zij krijgen de kans om deze mooie show mee te maken. Langs de dansvloer zijn meerdere bars en Coca-Cola heeft een eigen bar met twee verdiepingen.

Justin Mylo warmt de zaal lekker op en wij proberen een plekje vooraan het podium te veroveren. Het is heel erg druk en hoe dichter we bij het podium komen hoe drukker het wordt. Martin Garrix heeft veel trouwe fans jong en oud. Als Martin dan eindelijk op het podium komt gaat het publiek uit zijn dak! Hij draait een heerlijk lange set en krijgt het publiek goed met zich mee. We klappen, springen en dansen alsof ons leven ervan af hangt. Als ik om mij heen kijk zie ik werkelijk allerlei soorten fans. Van jonge jongens met vaders, vriendinnengroepen en gezinnen. Het is geweldig om te zien hoe kleine kinderen hun ogen uitkijken als zij naar het podium kijken. Ook achterin in de zaal zien we jong tot oud heerlijk losgaan. Halverwege de show gaan er grote lichtgevende kruizen aan die aan het plafond hangen. Dit geeft een heerlijk clubgevoel en was prachtig om te zien. We horen alle bekende nummers van Martin Garrix voorbijkomen en deze worden versterkt door de mooie lichtshows. Daarnaast brengt Martin Garrix ook zijn nieuwe nummers in zijn set. De afsluiting is dan toch echt inzicht en hij speelt zijn nummer ‘In the name of love’. Iedereen zingt mee en is intens aan het genieten.

hh

Foto credit: Louis van Baar

Twee uur vliegt voorbij als je het naar je zin hebt. Op het moment dat Martin Garrix het podium verlaat gaan vele mensen van de dansvloer af om bij te tanken bij de bar of eettenten. Vele mensen gaan ook weer naar huis, maar de echte diehards blijven nog een uurtje losgaan op Julian Jordan. Dan is het voor ons ook echt tijd om naar huis te gaan. Het loopt allemaal lekker snel door en we zijn zo buiten.

Wij hebben ontzettend genoten en ik heb alle fans om mij heen ook zien genieten. Het was prachtig om te zien dat ook kinderen nu de kans krijgen om een ervaring als dit mee te maken. Hoe geweldig is het om op je 10e in de klas te kunnen vertellen dat je de #1 DJ van de wereld live heb mogen zien draaien? Ik zou dit als EDMfan dus echt geweldig vinden!

Martin Garrix heeft laten zien dat hij zijn plekje aan de top van de lijst heeft verdiend en het is geweldig dat hij een ‘all ages’ show heeft georganiseerd voor al zijn (te) jonge fans! Hopelijk zullen meer DJ’s dit initiatief volgen en zal Martin Garrix snel een tweede editie organiseren!

 

26 oktober 2016

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter