Report: MONARCK festival

Koninklijke traktatie van 12 INCH city

Monarck festival, een eenmalig festival in de tuinen van paleis Soestdijk. Majestueus, memorabel, uniek en sprookjesachtig beschrijft in lichte mate het gevoel wat wij bij dit festival kregen. Het hele weekend waren wij erbij om verslag te doen en daarnaast jullie mooie momenten vast te leggen op camera.

DSC_2802

 De verwachtingen waren hoog gespannen en het bleek al snel dat deze meer dan waar gemaakt zouden worden. Het pad van entree naar het paleis werd omringd door lichtjes en de eerste blik over de tuinen rondom het paleis was prachtig. Daarnaast is er natuurlijk ook het besef dat het hier om een eenmalig festival gaat, niet te missen dus.

Overall was het festival vrij rustig. Het bezoekersaantal viel onverwacht tegen, dit zorgde er wel voor dat mensen in alle rust overal hun gang konden gaan. Mensen vermaakten zich in het gras, op de terapy zitzakken of maakten een dansje bij een van de 4 stages. Waar er de hele dag niet echt uitschieters qua muziek waren zette Sidney Charles aan het begin van de avond op de mainstage de toon door ons te trakteren op een heerlijk zomerse set. De laatste lente dag van 2014 werd afgesloten door de Franse dj Rodriguez JR. Uitkijkend over de mooie tuin en het terras van paleis Soestdijk, terwijl de zon ondergaat, een magisch momentje dat ons voor altijd bij zal blijven.

 Monarck terras

Na een nacht op de plaatselijke familiecamping (bij gebrek aan een officiële MONARCK camping) keken wij vooral uit naar Cleavage, Prunk en Beesmunt Soundssytem later op de zondag.

Een heerlijke eerste zomerdag. Helaas ging niet alles vlekkeloos, zo was het gras voor de mainstage zondag avond vrijwel helemaal leeg. Op dit moment draaiden Prunk en Beesmunt soundsystem tegelijkertijd en moest helaas Beesmunt soundssystem het afleggen. Prunk heeft er het afgelopen jaar een groot aantal liefhebbers bijgekregen, en hij maakte zijn reputatie meer dan waar. Rond 10 uur liep het terras voor het paleis gelukkig weer vol en het contrast met het eerste uur kon haast niet groter zijn. Beesmunt Soundssystem overtrof zichzelf het tweede uur en het publiek kon de herkenbare klanken van nummers als ‘Walking with elephants’ van Ten Walls, zeker waarderen. Een campinggenoot van ons ging zelfs net iets te hard los en moest dit bekopen met een gebroken voet.

 Monarck tipi

Nog een speciale vermelding voor de geheime ’tipi’ stage. De verassing van het festival, en stiekem toch wel de stage waar wij het liefst onze tijd doorbrachten.

 

/QUOTE:

PRUNK: ‘Volgend jaar in het witte huis?’

onze Maria: ‘De drie lagen der versletenheid’ (hoe je je schoenen in drie dagen, drie lagen kan zien slinken’)

Gebroken voet Marc: Ik brak, mn voet brak. Ik weer fris, realiseer dat mn voet gebroken is. Deze loko kroko is ha..ha.ha..hagendis kwalificeert.’

 

NEXT UP: 12 INCH City Graefenthal! Er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

De foto’s zijn te bewonderen op onze facebook. Wellicht hebben we ook jouw unieke momentje in de paleiselijke tuinen vastgelegd!

 

 

Tot slot:  ‘Gaat u geriefelijk???’

28 juni 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter