Report: Mumbai Color Festival 2016

Report: Mumbai Color Festival 2016

Dit jaar viert FestivalFans Bevrijdingsdag op Mumbai Color Festival. Dit feest staat in het teken van kleur. Je kunt elkaar versieren met kleurenpoeder en op bepaalde tijdstippen gezamenlijk de lucht vullen met de verschillende kleuren. Het Festival is van 12:00 tot 22:00 uur open. Met een heerlijke afwisselende line-up is dit een feestje voor iedereen. Het festival vindt plaats op locatie Fort bij Vechten in Bunnik. Een mooie toepasselijke locatie voor het vieren van onze vrijheid. Fort bij Vechten is onderdeel van de Nieuwe Waterlinie. Het is een uniek en typisch Nederlands verdedigingssysteem. Het festival is een 18+ feest. De locatie is zeer goed te bereiken met de fiets, auto en OV (er zijn diverse pendelbussen in gezet).

Op het moment dat wij binnen komen zien we al vele gekleurde mensen rondlopen. Wat hangt er een heerlijke sfeer onder de bezoekers. Het is dan ook het perfecte weer voor een festival. Gelukkig zijn er redelijk veel plekken waar je even uit de schaduw kunt zitten. Voor 11 euro krijg je 4 munten. Wat mij gelijk opviel tijdens binnenkomst was dat er veel meer vrouwen dan mannen aanwezig waren. Er is één stage en die is in een Indiase stijl. Aan de andere kant van het podium is één grote bar. Bier, verschillende wijnen, frisdrank, Red Bull, Smirnoff en rum-cola zijn hier verkrijgbaar. Aan de zijkant het verkooppunt voor de Guläl poeder. Je kunt hier kiezen uit vele verschillende kleuren voor 1,5 munt. Van de opbrengst gaat een deel naar het goede doel. De hele dag rennen bezoekers elkaar achterna en begooien elkaar met mooie kleuren. Achterin op het festivalterrein is een zone vrij van poeder. Hier kun je eten en is de wc met een waterarea. Er zijn voldoende wc’s aanwezig en genoeg kranen en spiegels om jezelf op te frissen. Er is een divers aanbod aan eten van friet, broodje warmvlees, hamburgers, pizza’s en een Indiase keuken. De hele middag staat er een rij bij twee leuke meiden die aan het schminken zijn. Nog meer leuke kleurtjes en mooie glitters. Naast hun staat een kraam waar je grote helium ballonnen kunt kopen en ook kunt versieren en er iets op kunt schrijven. Vele bezoekers voelen zich hierdoor aangetrokken en het festival vult zich met ballonnen heel hoog in de lucht. Twee jaar geleden ben ik ook naar dit festival geweest en toen kregen wij bij binnenkomst een gratis zakje kleurenpoeder. Helaas was dit dit jaar niet het geval. Ik persoonlijk vond de prijs voor een zakje guläl poeder te duur.

Photo's © WeAreTheNight .com / Joni Israeli

Photo’s © WeAreTheNight .com / Joni Israeli

Alle Dj’s draaien voor ieders wil wat. Hun eigen muziek gemixt met verschillende bekende nummers die vrijwel iedereen kent. Kris Kross Amsterdam krijgt al vele bezoekers naar de dansvloer gelokt. FeestDJRuud maakt er natuurlijk één groot feest van, natuurlijk met confetti. Hij laat iedereen stampen, hakken en springen. Dirtcaps beginnen hun set met latinhouse, gevolgd door house met af en toe een top 40 nummer en eindigend met hardstyle. De laatste set is van niemand anders dan La Fuente. La Fuente begin zijn set ook met latinhouse, draait enige house en echte festivalnummers en sluit af met techno. Zoals de MC al zei, alleen de diehards zijn overgebleven aan het einde en wat gaan zij hard los. Er wordt gedanst alsof het de laatste avond is. Wat een heerlijke sfeer!

Photo's © WeAreTheNight .com / Joni Israeli

Photo’s © WeAreTheNight .com / Joni Israeli

Timetable

12:00 – 15:00 Mucho
15:00 – 16:30 DJennah
16:30 – 18:00 Bougenvilla
18:00 – 19:00 Kris Kross Amsterdam
19:00 – 20:00 Feestdjruud
20:00 – 21:00 Dirtcaps
21:00 – 22:00 La Fuente
Hosted by Massive MC

Aftermovie Mumbai Color Festival 2014

17 mei 2016

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter