Report: Music On Festival 2023

Report: Music On Festival 2023

Yes! Het was weer tijd voor mijn persoonlijke eerste festival van het jaar! Waar ik de afgelopen weken jaloers naar vrienden keek terwijl zij op andere festivals stonden, leek het mij supertof om nu naar Music On Festival te gaan!

Het was mijn eerste keer Music On, ik had er ook eerlijk gezegd nog nooit eerder van gehoord. Toch waren er veel vrienden en kennissen die hier blijkbaar ook heen gingen, gelukkig was ik er dus ook! De locatie was wel opvallend en in de buurt, het was namelijk in het Meerpark in Amsterdam. Tussen de woonwijken, op de rand van Diemen, vlak bij het USC van de UvA, naast het treinstation en de Jaap Eden IJsbaan, maar toch in een park, origineel!

Afgezet met de taxi op de Kruislaan was het nog wel even lopen. We waren ook wat later op het festival door de erge regen dus we hadden haast! Na wat slingerbochten kwamen we bij de security uit en onze schoenen waren al zo vies alsof we net van het festival afkwamen. Het viel ons op dat de mensen erg gezellig waren en praatgraag onderweg, maar dat deze bijna allemaal Engels spraken. Hoe wisten wij niet van dit internationale festival? Naar binnen ging erg snel waar we direct munten konden halen. De regen had het terrein wel wat verpest, maar er waren op tactische plekken planken gelegd zodat je zonder natte sokken overal heen kon 😉

 

Op ontdekkingstocht

We waren laat, dus we hadden haast! We snelden over het terrein om de Main heen naar de Second, waar we nog net de laatste drie kwartier van Franky Rizardo konden meepakken. Wat. Een. Topset. Chille disco-house wat later meer richting tech-house ging. Veel live-edits van zijn platen waren te horen. Denk aan zijn remix van Mary Go Wild!, Ain’t Nobody, en natuurlijk Remember Me. De Second stage had een hele leuke sfeer met de mooie witte tent met veel licht van boven, en er was ook meer dan genoeg ruimte voor iedereen om los te gaan. Helaas hadden we hier niet lang meer. Dit kwam doordat het hierna ook alweer tijd was voor Vintage Culture op de Main en moesten we hier nog écht even gaan kijken!

Lopend over het natte terrein zagen we de zon steeds meer doorbreken. Over op het terrein zagen we een uitgebreid aanbod aan eten, genoeg WC’s en een prima aantal barren. Op sommige momenten zagen we wel dat deze barren erg druk waren. Eenmaal een drankje gehaald, gingen we even kijken wat er te doen was bij de Main, we hadden nog 10 minuten tot Vintage Culture. Rechts en links van de tent had je backstage toegang als je hier een bandje voor had. Ik moet zeggen dat ik dit vrij origineel vond, gezien er geen VIP-tickets waren maar wel backstage-tickets. Er werd echt geprobeerd om een backstage-gevoel te geven aan degene met zo’n bandje. Geen echte VIP-ingang, maar tussen de hekken door kon je worden toegelaten door de bewakers, tof!

Fotograaf: Tiago Coelho

Vintage Culture en de rest van de avond

Het was eindelijk tijd voor de headliner in de Main, Vintage Culture! Het kan aan mij liggen, maar van buiten leek de tent niet zo heel groot. Eenmaal binnen werden we echt overladen door het aantal mensen en de kwaliteit van het geluid. Ook niet normaal wat een set de Braziliaan heeft neergezet. Een erg stevige set zelfs. Denk aan zijn remix met Dave Summit van Drinkee en de collab met James Hype van een paar jaar geleden. Uiteraard in een nieuw jasje zoals we van hem gewend zijn. Op de drop gingen ook in heel de tent de CO2-kannonnen af om de sfeer helemaal compleet te maken, wat een feest!

De sfeer bleef er bij iedereen onwijs goed inzitten tijdens de laatste acts van Jamie Jones en Marco Carola. De CO2-kannonnen werden ook hier veelvuldig gebruikt, uiteraard met confetti en met het steeds donkerder worden buiten kwamen ook de lampen meer en meer tot hun recht. Tussendoor zijn we stiekem nog even gaan kijken bij de Second bij Seth Troxler om tóch nog even het nummer (still) WON’T4GETU met Shouse mee te pakken.

Met het rondlopen en elke keer als we ons plekje hadden gevonden bij de stage viel het op dat iedereen op een hele chille manier sociaal was, dit kwam denk ik door de internationals die oprecht geïnteresseerd waren in de Nederlandse cultuur. Ik heb veel praatjes gemaakt met mensen van over de hele wereld, uit Brazilië, Dubai, Engeland, Spanje, Zuid-Afrika en uiteraard ook veel mensen uit Nederland. Mensen hadden zin in een praatje, vonden het feest vet, en wat ook opviel was dat het voor de meesten dit jaar hun tweede dag was én dat ze hier vaak al jaren heen gingen. Ik heb blijkbaar iets gemist…

Al met al een topfeest. Zonde dat de regen roet in het eten gooide in de middag, maar Music On is zeker een festival wat ik komend jaar rood zal omcirkelen op mijn kalender! Je kan je nu al pre-registreren via https://www.musiconfestival.nl/pre-register/. Ciao!

16 mei 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter