Report: Mysteryland 2014

Report: Mysteryland 2014

Allereerst wil ik de organisatie van Mysteryland en natuurlijke alle bezoekers bedanken voor  deze prachtige 21e editie. Ik heb enorm genoten van alles wat ik heb gezien, gehoord en meegemaakt.

Wij reden om 1 uur weg vanuit Utrecht en zaten met kriebels in onze buik in de auto. “Ja borden, we zijn er bijna”… dachten we. We werden afgezet en moesten dus naar de kiss&ride bij ingang Noord. Dit was niet op het precieze adres wat op de website stond en hebben hierdoor wat vertraging opgelopen. Uiteindelijk waren we rond half 3 bij de toegangspoortjes en baalden enorm, want we wilden graag Martin Garrix zien die om kwart voor 3 zou beginnen. Ook bij de kluisjes was het een enorme chaos, er werd ons verteld dat we ons nummertje bij letter Z moesten zoeken. Na een tijdje zoeken kwamen we er achter dat dit niet het geval was, maar ons kluisje helemaal aan de andere kant was bij letter A. Eindelijk uit de drukte snel op zoek naar de The Big Top Hosted by Don’t Let Daddy Know stage. Wauw, we waren niet de enige die Martin Garrix wilden zien ,het was hier ongelofelijk druk en zelfs buiten de tent stond het helemaal vol met dansende mensen. Martin Garrix zette de tent op zijn kop! Wat draaide hij goed en wat deed het hele publiek lekker mee!

joey_0177 ROODKAPJE9

Het was in de middag echt over al heel erg druk. Er is zo veel te doen en zo veel te zien maar dit lukt gewoon niet in 1 dag. Gelukkig was de sfeer over al heerlijk feestelijk en was het gewoon HEERLIJK festival weer! Wat hebben wij een geluk gehad dat het de hele tijd droog is geweest. We hebben rustig het terrein verkend en overal een kort dansje gedaan. Het hele terrein is opgemaakt en je waant je in een hele andere wereld. Je kunt alles vergeten want het lijkt net alsof de tijd even stil staat. Opzoek naar een zitplek als de grond nat is bleek nog moeilijk te zijn, we zagen twee stoeltjes tussen de stuiken staan en gingen hier zitten. Er kwam een jongen op ons af en vertelde ons dat ze hier bezig waren met de ‘Mystery Games’ en dat we niet moesten schrikken als er verkleedde mensen met koptelefoons voorbij zagen rennen of dansen. Er waren twee teams, rood en blauw en verschillende personages in die kleuren gingen zich verstoppen in het bos. Bezoekers kregen een koptelefoon op en hoorde hierdoor de spelregels, tijdens het spel een tikkende klok en na het spel muziek. Het was de bedoeling dat de personages door een team het snelst gevonden worden en zij mogen door naar een kleine afterparty als prijs. Het was erg vermakelijk om te zien en iedereen die mee deed leek ook te genieten.

We hebben zin om te dansen en besluiten een rondje te maken en komen uit bij de Resist stage. Wauw, ook hier een heerlijke feest sfeer. We lopen door naar de Mainstage en wat is het hier lekker druk. Helaas lag er op veel plekken dikke modder en omdat bijna iedereen dit wilde ontwijken kreeg je vaak opstoppingen en veroorzaakte soms wat irritatie. De Mainstage was romantisch en je kon het vanaf ver al goed zien. Helaas was de muziek aan de achterkant want minder goed, omdat er in het midden geen geluidsinstallatie stond. Maar we kiezen er zelf voor om achteraan te staan zodat we alles goed kunnen zien. Iedereen ging los, van jong tot oud. Het was echt een groot feest.

Het begint schemerig te worden en het lijkt gelijk een stuk minder druk. Je kon overal lekker lopen en hoefde niet te dringen om ergens bij te komen. Overal lopen mensen en er branden overal leuke lampjes en gekleurde spotlights. Wat is het fijn om dan lekker rond te lopen en om je heen te kijken.  We namen een omweg naar de Q-Dance stage en ook aan de achterkant van de berg zijn barren en eetkraampjes te vinden. De Q-Dance stage was ook weer prachtig zoals we van Mysteryland verwachten. Ook hier is de sfeer heerlijk en ook op de berg is iedereen lekker aan het hakken.

mysteryland_2014-6606_dldk_r3hab AVOND BALLON1

We wilden Hardwell en de eindshow op de Mainstage zien en namen een plekje op een bergje om alles goed te zien. Wat was het hier gezellig en  iedereen zat heerlijk in zijn element. We hebben heerlijk gedanst en genoten van dit fijne moment. En toen was het alweer bijna afgelopen. Het was een mooie show met prachtig vuurwerk en stipt om 11 uur stopte de muziek. Als laatste nummer draaiden ze een rustig liefdes nummer, misschien zodat mensen hierdoor rustig worden als ze het terrein moeten verlaten, maar ik had nog wel echt een knal nummer verwacht.

LICHTKUNST_JORIS STRIJBOS

Op de terug weg naar de kluisjes liep het rustig door, wij namen namelijk niet de weg over de brug. Bij de kiss&ride was het best een chaos er bleek namelijk een weg afgesloten te zijn waardoor heel veel mensen het niet weg konden. Gelukkig hadden we geen haast want het mooiste feestje van het jaar was alweer afgelopen. We hebben echt enorm genoten van deze dag en hopen er volgend jaar ook weer bij te zijn!

 

 

27 augustus 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter