Report: Mysteryland 2015

Report: Mysteryland 2015

De allereerste weekendeditie van Mysterland. Alleen dat al beloofd dat het een geweldige editie gaat worden. Met maar liefst 19 stages gaan wij er met z’n allen weer voor zorgen dat Mysteryland het mooiste feestweekend van 2015 word. Wij zijn aanwezig op de zaterdag en wat is het een prachtige dag voor een geweldig avontuur!

Wij weten dat Mysteryland MEGA groot is en zijn daarom lekker vroeg binnen. De rijen zijn nog kort en het is overal nog lekker rustig. Als we de eerste stap op het terrein zetten zijn we al dol enthousiast. We lopen als eerste langs de The Biq Top Hosted By Spinnin’ Sessions waar op dat moment Dubvision zijn laatste nummer draait en Dirtcaps wordt aangekondigd. De tent staat niet helemaal vol, maar iedereen gaat helemaal los. Overal waar je kijkt dansen mensen, iedereen geniet en alles kan.

We lopen richting de Q-dance stage en komen onderweg al vele barren, eettenten, munthaalstations en prachtige versieringen tegen. Ik vind Mysteryland op dit moment al geweldig en we hebben nog niet eens de helft van het festival gezien. De grote berg is weer omringt door grote gekleurde vlaggen. De Q-dance stage is een gorillakop, er spuwt vuur boven uit en precies op het moment dat wij er aan komen worden en oplaasbananen het publiek in gegooid. Wat ziet dit er geweldig uit, die kleine details maken Mysteryland. Het gaat los, iedereen lacht, springt en stampt.

JT_4668
Onderweg naar de Mainstage komen we weer langs allerlei kraampjes waar je spulletjes en eten kunt kopen. Langs het water staan hele grote opblaas harten, Mysteryland promoot de liefde en dit is heel de dag te voelen en te zien. Werkelijk waar de hele dag is de sfeer GEWELDIG. Echt nog nergens heb ik mee gemaakt dat op deze manier zo veel verschillende mensen samen kunnen komen, open staan voor elkaar en elkaar in hun waarden laten. We zien de Mainstage en vinden deze op het eerste gezicht erg klein. We hadden eigenlijk meer verwacht van Mysteryland. Na een tijdje komen we er pas achter dat het twee paardenkoppen zijn. Ik houd de hoop er in en hoop dat de lasers, lampjes en vuurwerk de stage in de avond prachtig zullen maken. De Mainstage staat vol in de brandende zon en er zijn helaas geen schaduwplekken. Wij vinden het echt te warm en besluiten om eerst ons rondje af te maken.

Tijdens ons avontuur op Mysteryland komen we iets leuks tegen. Een piratenvlag met daarop een landkaart “Neverland”. Wij worden erg nieuwsgierig en gaan een kijkje nemen. Wat is dit toch ook weer leuk bedacht en neergezet. We maken een wandeling door een leuk parkje wat helemaal versierd is. Er hangen bordjes met teksten als ‘Never grow up’. Wat had ik hier graag willen lopen in het donker, maar helaas moeten we keuzes maken op dit grote festival.

De laatste twee uur van deze geweldige dag staan we voor de Mainstage. R3HAB, Nicky Romero en Alesso draaien alle drie geweldig! En JA! Ik had gelijk, de Mainstage licht en kleurt op. We genieten intens van de muziek en wat het podium allemaal doet. Als we elkaar aankijken met glinsterende ogen en elkaar vertellen hoe mooi het allemaal is, begint het steeds weer mooier en mooier te worden. We worden omringt door lasers, de beat staat hard en iedereen om ons heen danst en geniet. De eindshow…. NEE, we zijn nu echt alweer aan het einde gekomen van deze prachtige dag. Nu pas word duidelijk waarom de stage zo klein is, het vuurwerk wordt nu namelijk niet alleen aan het einde de lucht in geschoten… Nee het vuurwerk is een groot element van de eindshow. Samen met de lasers, de muziek en de lichten maakt dit een sprookje voor onze ogen. Ik kijk mijn ogen werkelijk uit en heb nog nooit zo een mooie eindshow gezien. Dit is niet te omschrijven in woorden, dit moet je zien!! Deze bijzonder mooie dag word afgesloten met het liedje ‘I will always love you’ en Mysteryland we will always love you!

Je zou denken dat je een jaar lang moet bijkomen van een geweldige dag als vandaag. Maar Mysteryland geeft mij de kracht om er weer een jaar tegen aan te gaan. Mysteryland heeft zichzelf weer overtroffen, ik heb van begin tot einde volop genoten en geloof door Mysteryland weer in het onmogelijke. Bedankt Mysteryland voor deze geweldige editie! Ik kijk nu al uit naar volgend jaar! See you then!

20150830_23.53.58_Rudgrcom_2156

 

FestivalFans op Mysteryland 2015

Blijf ons volgen en zie als eerste hoe wij Mysteryland 2015 hebben ervaren.

4 september 2015

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter