Report: Mysteryland 2019 (zondag)

Report: Mysteryland 2019 (zondag)

Vorig weekend stond het grootste dance festival van Nederland op het programma: Mysteryland! Als muziekliefhebber laat dit festival niks te wensen over want Mysteryland huisvest de grootste namen in de dancescene. Kaarten waren lange tijd gewoon beschikbaar, maar toen duidelijk werd dat het maar liefst 30 graden zou gaan worden was dat van korte duur.

Festivalterrein
Portemonnee, check. Oordoppen, check. Zonnebrand, check. Tijd om Mystery te ontdekken. Vanaf Hoofddorp reden de pendelbussen af en aan. Eenmaal op het festivalterrein gekomen, zie je direct hoe gigantisch Mysteryland wel niet is. Met meer dan 10 stages was er overal wel wat te genieten. Na het inslaan van wat muntjes en uiteraard vervolgens een drankje werd het tijd voor het eerste dansje van de middag.

Stages
Na het ontdekken van alle stages was het echt even nodig om wat verkoeling op te zoeken. Bij stage MAD DECENT kon je naar binnen in een grote tent. De muziek was een aangename verassing en het publiek bewoog van links naar rechts de hele tent door. Een combinatie van de hits van Drake gemixt met drum n base kreeg je snel in de festivalmood.

Bij Vunzige Deuntjes waren de Vunzige Deuntjes van de Nederlandse hiphop scene te vinden. Artiesten als Yung Felix & Bokoesam rapten er op los. En dat vindt iedereen toch stiekem wel genieten. Er hing een hele chille vibe en de meeste nummers werden gewoon meegezongen.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

mysteryland-qdance

Toch even op zoek naar wat anders? Dan kan je lekker rammen bij Q-DANCE. Het podium was gigantisch en tof om te zien en paste helemaal bij de hardere muziek stijlen. Had ik al gezegd dat je hier helemaal uit je plaat kon? Zo stond bij Headhunterz echt niemand meer stil.

Eindshow
Uitgeput en wel zochten we ergens bij Main Stage een plekje om bij te komen. De muziek was nog goed te horen en met de ondergaande zon was het een heerlijk moment. Het aftellen naar de closing act was begonnen. En wat was die goed zeg! Martin Garrix is niets voor niets de beste DJ van de wereld. Met zijn eerste optreden in Nederland dit jaar heeft hij zijn fans weer verwend. Niet alleen een heerlijke drop van Animals naar Party Time (Tiësto) is mij bijgebleven maar ook de lichtshow. Lasers waren er in overvloed. En met als klap op de vuurpijl een vuurwerkshow erboven op.

Volgende editie
Kan je na het bezoeken van Mysteryland, of na het lezen van dit report niet wachten tot de volgende editie van Mysteryland? Geen zorgen, want het festival is al aangekondigd volgend jaar. In 2020 vindt Mysteryland plaats in het laatste weekend van augustus (vrijdag 28 t/m zondag 30 augustus). Tot dan!

mysteryland-eindshow

Foto credits: Facebook Mysteryland – Bart Heemskerk, Delio Nijmeijer, Niels de Vries, Marc van der Aa, Dennis Bouman, Jorn Baars, Nils Klöckner, Ruben May, Vincent van den Boogaard, Joni Israeli

2 september 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter