Report: Mysteryland 2022

Report: Mysteryland 2022

Mysteryland laat weer zien hoe het moet met de grootste editie ooit! De 27e editie bracht meer dan 130.000 bezoekers van over de hele wereld samen, waarmee de organisatie toch maar weer eens laat zien hoe onmisbaar ze zijn. Met een prima line-up, meer (originele) stages dan ooit, een groter terrein, de grootste Mysteryland camping tot nu toe en meer activiteiten en bezienswaardigheden dan je je kan voorstellen gingen wij van FestivalFans.nl voor jullie op pad op dit mystieke terrein.

Het immense terrein ontdekken

Bij binnenkomst zijn we over vrijwel het hele terrein gelopen om zo alles te verkennen. Het immense Floriadeterrein in Haarlemmermeer staat al jaren naadloos verbonden aan Mysteryland. Het terrein sluit perfect aan; je kunt niet alle stages in één oogopslag zien, maar moet hiervoor echt op avontuur gaan.

Beginnend op de welbekende piramide, met uitzicht over het hele terrein, waar helemaal bovenaan een leuke stage te vinden is waar al vanaf de eerste uren van het festival gerolschaatst kan worden op leuke disco-hitjes. Het blijft toch leuk dat als je vanaf deze stage even 10 meter naar beneden loopt je het geweld hoort en ziet van de Q-dance stage. Maar man, wat is die stage toch ook weer mooi zoals we ieder jaar gewend zijn van de organisatie!

Wetende dat we later nog zeker de rest van de stages in de buurt van de piramide gingen checken zijn we toch eerst naar het zuidelijke gedeelte van Mysteryland gegaan. De stage Hosted By Sluwe Vos, een Sofa Sessions stage in intieme setting met bijvoorbeeld pianoconcerten, een optreden met een harp en jazz, een klein foodfestival, overal aankleding tussen de stages over de paden, nóg meer muziek, gekke verklede acteurs, een Healing Garden… Is er iets waarover niet is nagedacht? Alles lijkt te kloppen, je merkt gewoon zo erg dat hier in 3 jaar alles tot in de puntjes is voorbereid.

De mainstage en de Vunzige Deuntjes x Desperados stage

Uiteraard heeft Mysteryland weer helemaal uitgepakt met de mainstage. Dit jaar geïnspireerd op de Ark van Noach en het resultaat mag er zeker wezen! Gezien wij er al vroeg waren, draaide op het moment dat we aankwamen het duo Cat Dealers, voor mij onbekend. Echter vind ik dit persoonlijk altijd leuk om zo te horen hoe DJ’s hun twist aan de muziek geven en gingen deze twee heren ook heerlijk los achter de draaitafels. Na hierna ook nog even Maurice West te hebben bekeken was het tijd om wat te eten en verder rond te kijken. Echter hadden wij al van tevoren besloten dat we om 16:00 weer terug bij de main moesten zijn voor de heerlijk gevarieerde sets van Kris Kross Amsterdam! Wat geweldig om het ene moment Nederlands mee te zingen, vervolgens te hakken op happy hardcore en hierna iedereen weer los te zien gaan op nummer als Early In The Morning en Hij Is Van Mij.

Na Kris Kross zijn we naar de Vunzige Deuntjes x Desperados stage gegaan welke groter was dan ooit tevoren! Het was hier echt zoals gewoonlijk een perfecte sfeer waardoor we achtereenvolgens Childsplay, Josylvio, Johnny 500 én Bizzey hebben meegepakt. We waren niet weg te slaan, maar hebben onszelf toch nog herpakt om nog een rondje te lopen en af te sluiten bij de Q-dance stage.

 

De rest van het terrein en afsluiting

Om toch nog zoveel mogelijk van het terrein te kunnen zien zijn we nog kort langs achtereenvolgens de Thunderdome, Mama Africa en de Sexy By Nature stages geweest. Erg mooi meegenomen om hier nog onbedoeld Sunnery James en Ryan Marciano even te zien. Na een prima kipburger te hebben gegeten hebben we een plekje gezocht tussen de hardstyle-fans bij de Q-dance stage om hier nog raw-talent Rejecta, frenchcore-koning Sefa én de welbekende Q-dance eindshow mee te pakken vanaf de piramide.

Uiteraard was hier de sfeer helemaal top en ging iedereen heerlijk los op de stevige beats. Met een prachtige eindshow die wat rustiger eindigde was het feest helemaal compleet.

Mysteryland was klaar voor de zaterdag en bezoekers gingen naar huis of naar de camping om zich op te maken voor nog een dag. Wie weet gaan wij volgend jaar ook wel een heel weekend, want er was nog zoveel te zien en te doen. Helaas moeten we voor nu weer een jaar wachten, maar ik heb er alle vertrouwen in dat komende editie op 25, 26 en 27 augustus 2023 een nóg betere editie zal worden!

1 september 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter