Report: Nachtcollege Tilburg 16 maart

Report: Nachtcollege Tilburg 16 maart

Zaterdag 16 maart was het weer zo ver, de 6e editie van Nachtcollege in 013. Voor mij de eerste keer dat ik naar een techno-evenement ging, ik was benieuwd naar hoe ik het ging ervaren. Onder andere Cynthia Spiering, Parfait en Stan Christ stonden op het programma. Als Tilburger is Poppodium 013 dichtbij en overigens een van de fijnste zalen waar ik ben geweest, het beloofde van tevoren al een goede avond te worden. Van 22:00 tot 06:00 uur in de ochtend stond 013 in teken van dit (hard) techno-evenement.

Toegankelijkheid

Bij aankomst viel de rij naar binnen best mee, je kwam direct bij de kluisjes uit waar je via een QR-code op je telefoon alles kon beheren. Dit vond ik een verademing omdat je bij veel evenementen van tevoren vaak moet reserveren, het was ook niet druk bij de kluisjes maar dat komt denk ik ook omdat wij redelijk op tijd waren.

Bij binnenkomst moeten je ogen wennen aan de donkere ruimte die werd met verlicht met felle laserstralen. Er waren twee zalen open, een grote en een kleine zaal. We hebben de kleine zaal vrijwel niet bezocht omdat de sfeer in de grote zaal toch meer ons ding was. Je kon jezelf ondanks de drukte gemakkelijk door de ruimte bewegen, dit was prettig. Het was mogelijk om op veel plekken een drankje halen (wel echt festivalprijzen) en er was altijd maar een kleine rij voor de wc. Al deze elementen samen maken een evenement toch een stuk toegankelijker.

Energie tot het plafond

Elke artiest draaide anderhalf uur lang, bij binnenkomst hebben we een stukje Rowin gezien en daarna genoten van Parfait, ze bracht een hoop energie in de zaal met fantastische beukers. Haar sets vlogen voorbij en voordat je het door had kwam de geliefde Cynthia Spiering het podium op. Zij was de enige artieste die ik al eerder heb gezien op festivals, en wat is ze goed! In combinatie met de lichteffecten en de zaal die steeds drukker werd was dit echt een super ervaring.

We hebben op verschillende plekken gestaan, als je bij binnenkomst een stukje doorloopt en de trappen opgaat kom je op het balkon uit. Dan heb een leuk overzicht van de zaal en deze plek is vaak ook wat rustiger mocht je dat willen opzoeken. Ook op de trappen achteraan kan je goed staan, zo krijg je de lichteffecten naar mijn ervaring nóg beter mee.

Nooit meer naar huis

Om 03:00 uur was het tijd voor Stan Christ, bij hem werd de term ‘beuken’ een understatement. De gedachte dat je om 03:00 uur misschien wat ging inkakken werd snel weggeblazen door deze man. Wat een heerlijke anderhalve uur was dit!

Toen alweer tijd voor de laatste artiest, KARAH. De lichtenshows werden nog spectaculair en de energie in de zaal nam toe, tijd voor het laatste uurtje gas geven. Waar ik van tevoren dacht dat ik het laatste uur niet ging halen, zorgde KARAH ervoor dat ik niet meer naar huis wilde.

Ik kan alleen maar positief terugkijken naar deze avond en bij de volgende editie in mei ben ik hopelijk ook weer aanwezig. Nachtcollege Tilburg, dankjewel!

26 maart 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter