Report: Nassau festival 2017

Report: Nassau festival 2017

Op Koningsdag is er, mits je de weg naar buiten weet te vinden na koningsnacht, altijd wel iets spectaculairs te beleven. Je kan naar viool spelende 10 jarigen kijken in het Vondelpark of voor twee euro je frustraties uiten door  eieren naar het hoofd van een volstrekt vreemde te gooien. De laatste jaren wordt echter het concept kingsday-festival groter en groter, en festivals, daar weten wij natuurlijk alles vanaf. Omdat vorig jaar zo goed beviel namen wij ook dit jaar weer een kijkje op Nassau Festival in het Olympisch stadion te Amsterdam.

Het type bezoeker op Nassau festival was net zo uiteenlopend en karakteristiek als de verschillende stages op het festival. Reaktor, STRAF_WERK en Sluwe Vos werden bijgestaan door nieuwkomer Elrow, die direct de titel ‘Mainstage’ in de wacht sleepte. Het was bij de Elrow stage het drukst, en daarnaast is de organisatie all the way gegaan in de aankleding van de stage. Mensen op stelten werden afgewisseld met crowdsurfende opblaasdieren. Een gezellig feestje met net zo’n toepasselijke line-up. Helaas moeten wij een ding bekennen en dat is ook dat wij dit jaar weer niet weg waren te slaan van de Reaktor stage. Het is nou eenmaal moeilijk om om haar geweld heen te komen en Planetary Assault Systems, DVS1 en Dax J wisten ons van begin af aan in hun greep te houden. Ondanks de muntprijs van 2.85 vloeide het bier rijkelijk en de (heerlijke!) pizza die we kochten deelden we graag met onder vriendelijke buurman. De tijd ging plots snel en we konden ons er niet meer toe zetten het geweldige feestje bij de Reaktor stage in te ruilen voor de house op de andere stages. Sorry! (not sorry?)

Photocredit: NOOIJ

Omdat we ons beseften dat we niet thuis konden komen zonder een passende quote van een mede-feestganger besloten wij een aantal bezoekers aan te spreken. Dit experiment is niet echt geslaagd en wij hebben dan ook geleerd dat je dit beter aan het begin van het festival kan doen, dan zijn mensen nog wat frisser. De crème de la crème van de quotes was wel: “Er is maar een moment in mijn leven dat ik onderdanig ben, en dat is als ik naar deze snoeiharde techno luister”. Wij konden ons hier wel in vinden.

Minpuntje deze dag vonden wij stiekem toch wel het gebrek aan sfeer op de locatie. De elrow stage is hier natuurlijk een uitzondering op, maar wij vonden dat er best wel wat meer aandacht gestoken had mogen worden in het plaatsen van fijne zit gelegenheden en een side-programma. Ook waren de rijen voor de muntverkoop zo lang dat mijn vrienden zich afvroegen of ik mijzelf misschien per ongelijk in een van de dixies opgesloten had. Maar al met al was het weer een top Koningsdag en hopen wij ook dat Nassau festival komend jaar net zo’n succes word al de eerste twee edities.

Nassau festival, Bedankt!

 

1 mei 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter