Report: No Art Festival 2023

Report: No Art Festival 2023

Zaterdag 24 juni, een warme zomerdag waarbij de heerlijke housebeats om de oren vlogen tijdens No Art Festival in het Flevopark in Amsterdam. De chille locatie, de kunst, raketijsjes, de mensen om je heen én de geweldige line-up hebben voor een perfecte dag gezorgd. Kortom: No Art = Pure Art!

Het Festival
Nadat we de spullen in het kluisje hebben gelegd. Deden we eerst een rondje over het festivalterrein, om te kijken wat het festival allemaal te bieden had. No Art Festival brengt naast muziekliefhebbers namelijk ook kunstfanaten samen. Rond het gehele festivalterrein zijn kunstenaars bezig met het maken van artistieke kunstwerken die perfect aansluiten op het festival en worden er verschillende workshops gegeven. Wat enorm relaxed is, is dat de locatie van het festival niet enorm groot is en beschikt over drie verschillende stages. Twee hiervan hadden een boilerroom achtige setting. Je kon namelijk bij de Canvas stage en de overdekte Compose stage ook rondom de dj-booth dansen. De derde stage oftewel de Retreat stage bevond zich vlak aan de rand van de vijver tussen de bomen. Een compacte stage waarbij onder andere Philou Louzolo, Elliot Schooling en Liam Palmer de warme zomerdag nóg heter maakte. De ‘kleinschaligheid’ van het festival was ideaal. Je was namelijk binnen 10 minuten aan de andere kant van het festivalterrein. Dat is maar goed ook, want met 29 graden wil je je het liefst zo min mogelijk bewegen… maar ook dat was haast onmogelijk. De artiesten bliezen je namelijk omver met de lekkerste housebeats. Wij begonnen ons No Art avontuur bij top dj Toman op de Canvas stage. De stage die het festival eer aan doet door de artistieke, spiegel-achtige, structuur.

Over het gehele terrein waren waterpunten te vinden en er werden op verschillende plekken raketijsjes verkocht. Want ja, een zomerfestival zonder raketijsjes, is natuurlijk geen festival! Naast dat er verschillende foodtrucks aanwezig waren met onder andere vers fruit en ander heerlijk eten werd  ook de No Art Mainline kledingcollecties verkocht. Vooral de gave t-shirts vielen erg in de smaak bij het publiek.
Naarmate de dag vorderde en we zo nu en dan even lekker konden ‘uitwaaien’ aan het water, begon het zonnetje langzaam onder te gaan. Na een lekkere set van Astra Club (DJ Tennis + Carlita) bij de Compose stage en de zomerse deuntjes van Philou Louzolo bij de Retreat stage was voor mij het hoogtepunt van de dag toch wel de set van ANOTR. Twee jongens die door het nummer ‘Relax my eyes’ de wereld aan hun voeten hebben liggen.

Net als je dacht dat het niet beter ging worden besloot Peggy Gou de avond nog mooier te maken. Het deuntje ‘Na, Na Na Na Na Na’ blijft voorlopig nog wel even in mijn systeem, want de vibe die dat nummer overbracht bij het publiek was niet te beschrijven. Ook de lasers en lichtshow zorgden voor een complete experience waar iedereen optimaal van heeft genoten. Ik kijk terug op een super festival, met leuke mensen om mij heen die er met z’n allen een geweldige maar vooral ook relaxte sfeer van hebben gemaakt. Eén ding is zeker; de volgende editie sta ik weer vooraan (of links voor)!

Protest?
Helaas was schijnbaar niet iedereen even enthousiast dat het No Art festival plaats zou vinden in het Flevopark. In een artikel in het Parool wordt namelijk beschreven dat enkele buurtbewoners (één in het bijzonder) van de nabijgelegen Indische buurt niet blij zouden zijn dat het artistieke festival in het ‘kwetsbare’ natuurgebied plaats zou vinden. Zo zou het Flevopark tien dagen lang slecht bereikbaar zijn, zou het ongepast zijn tijdens het broedseizoen én zou het te elitair zijn voor buurtbewoners. Echter wordt in een ander artikel in het Parool door zowel lezer als buurtbewoners het protest direct onderuitgehaald. Een buurtbewoner stelde zelfs: ‘Op mij, als bewoner van de Valentijnkade aan het Flevopark, komt dit nogal hooghartig over. Feit is dat zonder een hoop overlast hier een leuk festival is georganiseerd voor met name jongeren die ik heb zien genieten van deze dag. De muziek ging keurig uit om 23:00 uur, vele buurtbewoners hebben vrijdag een kijkje genomen op het terrein en dankzij het heerlijke weer hadden we allemaal plezier!’. Ook werd er een nette brief naar de buurtbewoners gestuurd en enkele bewoners kregen tickets aangeboden. Al met al is de organisatie keurig met de situatie omgegaan en hebben zij een geweldige dag gecreëerd voor zowel publiek als omwonenden.

Afterparties
Voor diegene die geen genoeg konden krijgen van de lekkere deuntjes konden ervoor kiezen naar de afterparty By Night (direct na het festival) of By Day (de dag na het festival) te gaan bij Lofi in Amsterdam. De line-up bestond onder andere uit Nedda Sou, ANOTR, Toman en Mateo Dufour.

14 juli 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter