Report: Nomads 2019 (zaterdag)

Report: Nomads 2019 (zaterdag)

Deze editie was heet, heter, heetst. Niet alleen dankzij de line-up en de schaars geklede dames én heren op het festival, maar gewoon door de temperaturen. Met een 32 graden was Nomads afgelopen zaterdag genieten, maar ook een beetje overleven.

Een aantal (grote) veranderingen
Dit jaar waren er een aantal dingen nét even iets anders. Naast de verhuizing (van Sportpark Riekerhaven naar Rhônepark), was er dit jaar nog een grote verandering. In maart maakte de organisatie bekend dat het festival niet één, maar twee dagen zou duren. Voor het eerst in zeven jaar, kon je dus een weekender scoren. Uiteraard met beide dagen een compleet andere line-up, maar wel met dezelfde stages. De zaterdageditie was, net als voorgaande jaren, weer compleet uitverkocht.

Zwetend het terrein op
Het was heet. Niet gewoon warm, maar echt heet. Vorig jaar was het tijdens Nomads ook zo’n 28 graden. Je werd bij de ingang toen direct verblijd met flesjes water en zonnebrandcrème. Helaas ontbrak dat dit jaar. Jammer, want het was deze editie nog harder nodig dan tijdens de vorige. Wel kon je je flesje, nadat je die had gekocht, gratis bijvullen bij een van de zestien watertaps. Ook waren er genoeg schaduwplekken gecreëerd, zodat je niet de hele dag in de brandende zon hoefde te staan. Nog een pluspunt: een ijskraam met o.a. Raketjes en Magnums.

nomads-review

Losgaan op house, techno en disco
Hoewel dansen voornamelijk plezierig werd vanaf negen uur ’s avonds, was de muziek vanaf het eerste moment een feestje. Er waren dit jaar twee grote stages, beide gerund door twee Nederlandse platenlabels: Lumberjacks In Hell en Slapfunk Records. Hier vond je de grotere, internationale namen, zoals Kenny Dope, Samuel Deep en Ryan Elliott. Deze stages waren dé plek om los te gaan op house-, techno- en discotracks. En dat gebeurde dan ook zeker! Daarnaast waren er ook nog een aantal kleinere stages. Zo was er muziek tussen de twee mainstages in en was er een wat kleinere tent waarin je los kon gaan. Die laatste was een goed alternatief voor als je de zon even zat was.

De sfeer van het festival
Nomads is een heel klein festival. En dat is nou precies wat het zo leuk maakt. Je bent binnen enkele seconden van de ene stage naar de andere. De sfeer die er hangt is gemoedelijk, want dringen is nergens nodig. Ook de aankleding van het festival is één grote beleving. Overal waar je keek zag je wel iets: van tipi’s tot parasols. En alles was kleurrijk of van hout, ook leuk! Dit jaar kon je ook shoppen op Nomads. Er waren verschillende stands met kleding, zonnebrillen en andere hippe accessoires. Je eten scoorde je in een van de vele foodtrucks. Wat wel opviel, was dat alles vegan was.

Festival Fans: onze algemene indruk
Als je van festivals houdt, maar geen zin hebt om continu je vrienden kwijt te raken, dan is Nomads echt iets voor jou! Ondanks dat het een wat kleiner festival is, hoef je je geen seconde te vervelen. De organisatie zorgt namelijk voor genoeg entertainment. Daarnaast moet je ook niet vies zijn van een beetje house en techno, want de konijnendans komt op Nomads goed tot z’n recht. Gelukkig is er bij stages genoeg ruimte om jezelf goed in het zweet te werken. Wij van Festival Fans zijn er volgend jaar dan ook sowieso weer bij! Maar eerst vindt de wintereditie plaats op zaterdag 21 december.

nomads-einde

Foto’s: Facebook Nomads

4 juli 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter