Report: Nomads Festival 2017

Report: Nomads Festival 2017

Op 24 juni was het weer zover, het jaarlijks terugkerende festival Nomads. Na 5 jaar kan zeker gesteld worden dat Nomads een vaste plek heeft veroverd op de festivalkalender. Sportpark Riekerhaven is omgetoverd tot een ware nomadenvlakte, inclusief tipi’s, verkooptenten en kleurrijke hangmatten. Er is genoeg plek en de toestromende mensen worden goed richting festival begeleid. Door de goede doorstroming zijn tokens zo besteld en kan het feestje beginnen.

Net als voorgaande jaren is Nomads erin geslaagd de kleinschalige en intieme sfeer te creëren. De hele setting draagt bij aan de relaxte sfeer die constant voelbaar is. Met verschillende stages is er voor ieder wat wils, van wat hardere techno tot een ‘discostage’. De sfeer heeft aan het begin wat weg van een borrel, maar gedurende de dag gaat het tempo en volume van de muziek omhoog, wat ervoor zorgt dat de voetjes van de vloer gaan.

Naast de dansvloer is er ook genoeg plek om even bij te komen van het feestgedruis, iets waar ook gretig gebruik van wordt gemaakt. Her en der verspreid zitten mensen in het gras of liggen tegen de tipi’s. Dat de zon zich maar sporadisch laat zien, doet niet af aan de sfeer. Door de wat grauwige lucht is het wat moeilijk het tijdstip in te schatten. De tijd vliegt dan ook voorbij en in een oogwenk gaan we al richting einde festival.

Het laatste halfuur is voelbaar dat we naar de afsluiter gaan, dat deze vervolgens wat tegenvalt mag de sfeer echter niet drukken. Plotsklaps is de avond voorbij en gaan de lichten weer aan. Na een heerlijke festivalmiddag op Nomads kan zeker gesteld worden dat dit een blijvertje is en ook in 2018 gaat er weer een rode cirkel om deze festivaldatum.

27 juni 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter