Report: Nomads Festival 2018

Report: Nomads Festival 2018

Dit jaar vond Nomads plaats op zaterdag 30 juni. Van tevoren deed de organisatie er alles aan om je te enthousiasmeren. Zo verschenen er regelmatig berichten op social media en werd er zelfs een herinneringsmail verstuurd. Allemaal niet voor niets, want ook deze editie was weer compleet uitverkocht. Op 28 juni ontving ik nog een e-mail met meestgestelde vragen. Handig, want zo wist ik bijvoorbeeld dat ik contant geld mee moest nemen voor een kluisje.

nomads

Toplocatie voor Amsterdammers
Sportpark Riekerhaven, waar het festival ook dit jaar weer plaatsvond, is goed te bereiken voor festivalgangers. Zo is het slechts vijf minuten lopen vanaf metrostation Henk Sneevlietweg en zijn er in de buurt gratis parkeerplaatsen te vinden. Voor mensen die in Amsterdam wonen is de locatie ideaal. Sportpark Riekerhaven ligt net iets achter het Olympisch Stadion, waardoor het prima te bereiken is per fiets.

Zon zon zon
De weersvoorspellingen voor Nomads waren goed. Zo goed zelfs, dat je begon te twijfelen of het niet té warm was voor een festival. Op Facebook las ik dat er genoeg voorzorgsmaatregelen werden getroffen door de organisatie. Daar aangekomen bleek niets minder waar. Direct bij de ingang werden gratis flesjes water uitgedeeld. Iets verderop stond een stand waar je kosteloos gebruik kon maken van zonnebrandcrème.

Klein festivalterrein
Het festivalterrein van Nomads is niet groot. Ik vind dat persoonlijk een pluspunt, want er ontstaat direct meer sfeer. Ook was er nergens een lange rij: bij de ingang hoefde ik niet lang te wachten en ook bij de bar werd je vrijwel direct geholpen. De organisatie had goed haar best gedaan om de locatie aan te kleden. Er stonden verschillende tipi’s verspreid over het terrein, die deze editie tevens dienden als een fijne schaduwplek.

nomads-festival-2018

Diverse stages
Er waren dit jaar vier verschillende stages: The Oasis, Lumberjacks in Hell, La Mona en SlapFunk Record. Ikzelf heb me vooral goed vermaakt bij SlapFunk Record. De muziek was, in combinatie met het zonnetje, echt genieten. Tel daar een drankje en een paar gezellige mensen bij op en je festival kan eigenlijk al niet meer stuk. Natuurlijk heb ik ook de andere stages een kans gegeven en vond ik de muziek bij The Oasis ook écht een feestje.

Foodtrucks
Doordat het een klein festival is, was de keuze in eten ook direct wat beperkter. Of misschien ben ik gewoon een verwende festivalganger? Anyway, het eten was prima. Er waren een stuk of vijf foodtrucks, waardoor er wel wat te kiezen viel. Na een zak patat en een hotdog te hebben weggewerkt, konden mijn vriendinnen en ik er weer tegenaan.

Dansen tot in de late uurtjes
Het was te merken dat we richting het einde van het festival gingen, want het terrein werd steeds leger. Uiteindelijk verzamelden alle nomaden zich rondom één stage. Net zolang totdat de laatste tunes uit de speakers werden geknald. Nomads Festival 2018 was, mede dankzij het fantastische weer, een editie om nooit te vergeten!

5 juli 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter