Report: Ohm Herfstfestival 2018

Report: Ohm Herfstfestival 2018

Zaterdag 1 december was het zover, de eerste editie van Ohm Herfstfestival stond op de planning. Ohm Festival gaat al een tijdje mee ondertussen maar de herfsteditie werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Al een paar dagen van te voren werd het weerbericht nauwlettend in de gaten gehouden. En dat werd er niet beter op. Gelukkig nam de organisatie allerlei initiatieven om ons met dit typische herfstweer warm te houden!

Er stonden over het terrein verschillende tipi tenten met vuurkorven waar iedereen zich opwarmde en praatte over het feest en elkaar. Deze tipi’s waren niet de enige plekken om even te gaan zitten, maar ook een enorme kas was ingericht tot zit plek waar je aan tafels wat kon eten bij een van de vele foodtrucks die verdeeld waren over het terrein in Delft. Naast genoeg eten, waren er ook genoeg sanitaire voorzieningen. Hoewel ze buiten waren hoefde er nooit langer gewacht te worden dan vijf minuten.

Lijm & Cultuur, de naam van de locatie, is een oude lijmfabriek die ondanks het overleven van oorlogen, crisissen en een explosie zijn deuren moest sluiten in 2002 door de BSE crisis. Maar daardoor is de techno wereld nu wel een mooie locatie rijker. Vanwege het feit dat het een oude fabriek betreft heeft het een rauwe industriële sfeer, waar techno zo om bekend staat.

Wat ik ook heel tof vond is dat de lounge en bar area samen met de loods, waar grote namen als Paula Temple en Kobosil stonden, verwarmd waren! Dat was iets dat ik nog niet veel eerder gezien heb op een festival. Vooral in het begin was dit top, want met ongeveer 10 graden was het geen korte broeken weer. De loods met zijn industriële techno uitstraling was een perfecte ruimte voor de artiesten die er draaiden. Binnen no-time was de zaal helemaal vol met mensen die kwamen voor de muziek en de gezelligheid.

In de tent ‘De Schie’, vernoemd naar het water waar Lijm & Cultuur zich aan bevind, was er geen verwarming aanwezig maar daar kon iedereen zich warm dansen op de deuntjes van onder andere Hunee en Courtesy. Wat heel tof was aan de tent is dat de lichten van voren naar achteren liepen, waardoor het achteraan niet te donker was.

Photo by Fotograafniels.nl | Niels de Vries

Last van je benen? Genoeg plek om te zitten, maar dat niet alleen, in de kas kon je naar een ‘silent cinema’ gaan. Iedereen kreeg een koptelefoon en kon rustig een film kijken. Geen zin in een film, maar liever socializen met vrienden of juist volstrekt onbekenden? Daar was ook aan gedacht! De andere helft van de kas was namelijk in gericht met stoelen en tafels, gedecoreerd met allerlei planten was net of de kas nog in gebruik was. Naast de verwarmde tipi’s en bioscoop was er voor meer vermaak gezorgd. Er stonden namelijk zo’n vier hot tubs met omkleed ruimtes.

Eenmaal afgelopen was het rustig jassen aan doen en naar huis. Lijm & Cultuur was heel goed te bereiken, zelf zijn we met het OV gekomen. Maar ik heb nog nooit zoveel fietsen weg zien rijden bij een festival. Lijm & Cultuur ligt dus super centraal voor mensen uit Delft en omgeving.

Al met al vond ik Ohm Herfstfestival zeker een succes, op naar de warmere dagen en de volgende editie van Ohm Festival 2019 op 8 juni!

Header foto: Fotograafniels.nl | Niels de Vries

5 december 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter