Report: Oosterliefde Festival 2019

Report: Oosterliefde Festival 2019

Zaterdag 10 augustus werd de liefde voor het oosten gevierd tijdens het Oosterliefde Festival!

Hoewel het waaibomendag was, weerstond het ruim 5000 festivalfangers niet om de liefde te komen vieren in het oosten. Onze liefde voor Nijmegen, op een nieuwe hippe festival locatie: NYMA.

HET nieuwe festivalterrein van Nijmegen, en wat een pareltje. NYMA was vroeger een kunstzijdespinnerij waarbij de imposante NYMA torens werden gebouwd voor het productieproces. Deze imposante torens prijken vandaag de dag nog steeds trots in de lucht, wat een ontzettend mooi beeld gaf. De oude gebouwen, frisse kleuren van de areas en het prachtig aangeklede terrein zorgden voor een fijne vibe.

Love is in the air!
Met ons verstand op 0 en gevoel op 10, waande we ons aan de zonnige kant van de waal. Tijdens de zwoele zomeravond met een koud drankje in de hand dansen op de gelukshoven van geluk. Want gelukkig hangt er liefdeeeee in de lucht!

De tofste partijen uit het Nijmeegse uitgaansleven zorgden voor een liefdevolle betekenis:

💗Rewind
Take that Rewind it back! Waar ze terug spoelde naar de hitjes van toen en fast forwarde naar de hits van nu! Een unieke mix tussen The Jackson 5, Nelly, Usher, Beyoncé en het hete heden.
Deze stage was onze vaste basis, precies die hoek waar onderstaande foto vanuit is gemaakt. Het ene na het andere hitje werd gedraaid, waardoor schaamteloos de tiener van toen weer te boven kwam. Hier weggaan werd dus steeds moeilijker..

💗 Terug Naar Toen
Vroeger was alles beter! Hoor je het je oma nog zeggen? Gelijk had ze hoor! De heerlijkste hitjes uit de jaren 90’s en 00’s werden ons hier om de oren geslingerd! 

💗 Happy Feelings
Tijd voor happy feelings! De aller vrolijkste house en disco sound kon je hier vinden.
Heeerlijk, dansen met een grote glimlach op je gezicht. 

💗 ZoeteZin
Zin in zoet! Met de lekkerste carribean & latin muziek waanden we ons in de tropen. Zoete geluiden van Dancehall, Zouk, Club, Afro, Reggaeton, Baile Funk, Tropical bass, Kizomba, Bachata lieten ons de hele avond lekker bewegen! 

💗 The Morning after
The morning after? Dat zijn zorgen voor later, right?! Hier danste we op de lekkerste hiphop, R&B en latin. De heetste hitjes werden hier gedraaid om the morning after te ontwijken.

💗 Silent Disco
Een kleine area, met een lange rij, dat moest wel de silent disco zijn! Maar het was het wachten dubbel en dwars waard. Heeerlijk ongegeneerd meebleren op de lekkerste en foutste hitjes van toen en nu. LOVE IT!

💗 Karaoke
Zing met me meee tot morgenvroeeg! Een mega leuk oud volkswagenbusje stond klaar voor de mooiste optredens van de avond. Je vrienden lekker opnaaien om jullie favo sin-a-long song te zingen! Mijn favo sing-al-long song? Ali B & Yes-R met Rampeneren natuurlijk.

 

Love Tickets
Credits naar de fases van de ticketverkoop. De eerste tickets waren voor de lucky lovers, de ‘Lucky love’ tickets. Bij de tweede fase was het tijd voor ‘Love is in the air’ tickets. Tijdens de derde fase werd er geroepen voor ’Show me love’. En een groepsticket? ‘Friends with benefits’ natuurlijk. Voor de late beslissers waren er ook nog een aantal liefdevolle tickets aan de deur!

#hungryforlove
En aangezien liefde ook door de maag gaat, waren er foodtrucks met de lekkerste gerechten! Liefdevol bereid natuurlijk. Pizza, de roodtruck van Tjaps, frietjes, noem het maar op!

Nacht van de liefde
Voor de echte nachtkrakers werd er zelfs de nacht van de liefde in het waalhalla gevierd! En ik zou mezelf niet zijn om daar ook nog even een kijkje te gaan nemen. De heerlijkste hitjes bleven komen! We dansten onszelf tot spierpijn en zongen onszelf een schorre stem. Een perfecte afsluiter van een heerlijke dag!

Oosterliefde was..
Dansen aan de zonnige kant van de waal, genieten van de heerlijkste hitjes van toen en nu, samen met oude bekenden en nieuwe vrienden & een heerlijke liefdevolle vibe. 💗

Heel veel liefde, alleen maar Oosterliefde!

Het was een geslaagde eerste editie als je het mij vraagt. Tot volgendjaar?!

17 augustus 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter