Report Op Dreef: Naast alle heerlijke R&B en techno ook genieten van meezingers uit de Jordaan

Report Op Dreef: Naast alle heerlijke R&B en techno ook genieten van meezingers uit de Jordaan

Lekker op het fietske door de stad crossen, richting het prachtige waterland rondom de stadskern van Roermond: dé locatie waar het festival Op Dreef dit weekend plaatsvond. Zoals de organisatie beschrijft: “Een uitgelopen tuinfeest waar je twee dagen lang compleet uit je plaat kunt gaan met te gekke hosts, creatieve gezelligheid en een intieme sfeer.”

Op het fietske richting het tuinfeest
“Achter de geraniums zitten is voor later, voor de geraniums feesten is voor nu”, schrijft de organisatie. Hell yea! Eindelijk was het zover. Het festival waar ik alleen maar positieve verhalen over hoorde sinds ik in Roermond ben gaan wonen. Ik kon dus ook lekker met mijn beste maat op het fietstke door de stad crossen, richting het prachtige waterland rondom de stadskern van Roermond. Met 28 graden gleed ik regelmatig van het zadel af maar hè, klagen, daar doen we niet aan.

Bij aankomst viel het me gelijk op dat er een ontzettend lange rij was, waar ik gelukkig zelf (thanks to the press) niet in hoefde te staan. Ik weet niet of dit iets is wat ze de volgende editie kunnen voorkomen, maar dat zou wel relax zijn voor de andere festivalgangers, toch?


‘Spoel terug naar de hitjes van toen en fast forward naar de hits van nu’

Eenmaal binnen viel me wederom de prachtige locatie op. De Hatenboer: een gezellig terrein met links en rechts wateren wat voor enige verkoeling kon zorgen op deze hete dag. Met maar liefst zeven hosts en feestplekkies is dit tuinfeest sinds een paar jaar toch wel uitgegroeid naar een echt festival. Om te beginnen was het welbekende fenomeen REWIND aanwezig. Deze crew reist stad en land af om hun unieke sound ten gehore te brengen. Zoals ze zelf zeggen: “spoel terug naar de hitjes van toen en fast forward naar de hits van nu!” Het was een mix tussen The jackson 5, Nelly, Usher, Beyonce en het hete heden!


Waan je tussen alle techno in de Amsterdamse Jordaan

Wat waren we lekker op Dreef zeg. Even in de hangmat chillen om vervolgens weer los te gaan bij Papi Chulo, een area van een concept met clubavonden in onderhand alle grote steden van ons kikkerlandje. Het gaat erg lekker met dit tropische Latin feest. Ook was er een ontzettend lekkere host genaamd Disco Tropicana aanwezig en was de area Bobby’s Biergarten een absoluut Hollandstalig succes. Hoe vet is het, dat je je tussen de R&B, techno en house even in de Jordaan waant. Last but not least, voor de technoliefhebbers onder ons: Tuin in puin, het donkerste plekje op dit uit de hand gelopen tuinfeest.

Een ijskoud pilsje
Van crêpes tot vers friet, frisse cocktails en ijskoud bier. Aan lekker eten en drinken geen gebrek. Als ik dan toch een minpuntje mag attenderen, tenminste iets wat mij opviel is dat het festival aan de kleine kant is waardoor je bij iedere stage de muziek van andere stages hoorde. Maar ach, zoals ik al zei: we mogen niet klagen. Op Dreef is een echte aanrader, voor de Limburgse locals maar ook voor mensen uit de rest van ons land!

Tekst: Nikki van Kroonenburg | Beeld: Max Kneefel via Facebook Op Dreef

7 juni 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter