Report: Opperdepop Festival

Report: Opperdepop Festival

Zo richting het einde van het outdoor festival seizoen, stond er voor mij nog maar één festival op het programma. Het tweedaagse Opperdepop Festival in het Annie M.G. Schmidtpark in Bergschenhoek. Het was de allereerste editie van dit festival, maar tot op de laatste kaart was alles uitverkocht.

Stralende zon

Het feit dat dit festival georganiseerd wordt door de initiatiefnemers van onder meer CuliNESSE en RotterdamseKost, beloofde veel goeds.

Ook moeder natuur deed een duit in het zakje, door te zorgen voor een heerlijke nazomeravond en een mooie warme zon. Geen regen, weinig wind. Heel goed te doen!

Twee dagen

Dit festival kent twee dagen feest, goed eten en goede muziek. Vrijdag en zaterdag. Helaas kon ik zelf maar één dag aanwezig zijn, de vrijdag.

Het podium

Bezoekers van het andere festival van deze initiatiefnemers, CuliNESSE, herkende het waarschijnlijk al. Voor het Opperdepop Festival werd gebruik gemaakt van hetzelfde podium. Erg fijn, lekker ruim opgezet, niet al te hoog, waardoor de voorste rij zonder nekklachten toch alles kon zien.

De Line-up

Zoals gezegd, dit festival kende twee dagen feest en goede muziek. Dit komt natuurlijk mede door de line-up.

Op vrijdag was het Davina Michelle die het spits af beet op haar manier. Hyperactief en onwaarschijnlijk goed. Persoonlijk vind ik Davina Michelle een hele fijne artiest, mede omdat ze aan alle kanten uitstraalt echt plezier te hebben in wat ze doet, en hoe… Davina Michelle, het duurt helemaal niet te lang 😉

Jan Smit

Na Davina Michelle was het de beurt aan Jan Smit. Jan Smit is ondanks zijn leeftijd toch al een doorgewinterde rot in het vak. De interactie met het publiek, de veelal vrolijke muziek en ingebrachte humor in het optreden maken dat het toch een feest is, of je nu van zijn muziek houdt of niet.

Waarom zou je dat doen?

Nielson nam met zijn nieuwe sound het stokje van Jan Smit over. Even dacht ik dat het niet Nielson was, maar een grote Amerikaanse ster. Gillende tienermeisjes op de eerste rij die elke noot in elk nummer mee konden zingen, schreeuwen, gillen, ach… Hoe wil je het noemen? De sfeer zat er goed in en dat is toch wel erg belangrijk. Met name bij zijn hit Ijskoud, vulde het gehele publiek het “Waarom zou je dat doen?” uit volle borst in. Aangevuld met vuur-, rook- en CO2-effecten kwam het gehele plaatje goed tot zijn recht.

This is Beethoven

This is Beethoven is een coverband. Maar wel een coverband die festival-waardig is. Van legendarische nummers als We Will Rock You tot aan de nieuwere muziek van bijvoorbeeld Beyoncé, alles komt voorbij. Een mooi samenspel van een zanger en zangeres die kwalitatief en zangtechnisch prima uit de voeten kunnen, aangevuld met een band. Ook de band kan vocaal uit de voeten, waardoor het gehele optreden dynamisch en goed is. Een feest om naar te kijken en een mooie afsluiting.

De Opperdepop-zaterdag

Zoals gezegd heb ik de zaterdag niet bij kunnen wonen. De line-up was er niet minder om. Na Davina Michelle, Jan Smit, Nielson en This is Beethoven op de vrijdag, werd de zaterdag muzikaal naar een hoger niveau getild door Left in Suspense, MAAN, Waylon, Golden Earring en de Hermes House Band. Als het net zo goed was als de vrijdag, is het meer dan terecht dat dit festival tot de laatste kaart uitverkocht was.

De innerlijke mens

Niet geheel onbelangrijk en zeker niet op dit festival, was het eten en drinken. De festival-organisatie had ervoor gekozen om er geen Foodtruck-event van te maken, maar juist te kiezen voor lokale restaurants. Deze hadden als pop-up restaurant een mooie plaats op het festivalterrein en voor iedereen was er iets.

Kan ik hier pinnen?

Uiteraard was pinnen mogelijk, maar… Wel alleen bij de munt-loketten. Op het festivalterrein moest alles afgerekend worden met muntjes. Om te voorkomen dat je lang in de rij moest staan, had de organisatie hier iets op bedacht. Bij het aanschaffen van je entreeticket, kon je kiezen voor een e-voucher voor muntjes (met korting). Even ophalen bij de kassa, code scannen en je was voorzien van muntjes.

Voor herhaling vatbaar

Ondanks dat dit de eerste editie was van dit nieuwe initiatief, was het volledig uitverkocht. Met deze line-up en met de achtergrond van de initiatiefnemers niet geheel onlogisch, maar toch, doe het maar even… Als ze dit vol kunnen houden zou dit festival zeker een vaste plek kunnen krijgen in mijn festival-agenda, want het was goed, het was fijn.

Foto’s: Robin Leltz | Leltz Fotografie

21 september 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter