Report: Oranjebloesem 2018

Report: Oranjebloesem 2018

Koningsdag: qua festivals en feestjes is er genoeg keuze. Ook de binnenstad in gaan is een optie, maar zeker is dat er gefeest gaat worden. De verjaardag van Willy vieren, maar eigenlijk gewoon veel drankjes doen met je vrienden. Mijn keuze viel dit jaar op Oranjebloesem. Een festival dat wordt georganiseerd op het terrein van Blijburg aan Zee. Een unieke locatie met een groot strand, zoals de naam al vermoedt, bij IJburg (Amsterdam). Lees hier hoe we Oranjebloesem 2018 hebben ervaren.

Na een heftige Koningsnacht, waren we er vroeg bij, het festival duurde namelijk maar tot 20:00 uur (regeltjes gemeente..). Dus rond een uurtje of 1 stappen we de trein uit op A’dam Centraal. Via de oranje bordjes is al snel duidelijk waar er tickets voor de pendelbussen gekocht kunnen worden. €5 voor een retourtje, prima deal. Echter bij de opstapplaats aangekomen staat er zo’n lange rij dat we toch besluiten een taxi te nemen. Samen met wat andere festivalgangers gedeeld dus geen probleem. Ik was zelf nog nooit op Blijburg geweest, maar wat een toffe locatie voor een festival. Vooral toen we genoten van ons eerste biertje en de zon doorkwam. Titia draaide daar de eerste lekkere plaatjes letterlijk en figuurlijk ‘Aan Het Strand’.

Het werd ondertussen iets frisser en besloten een kijkje te nemen in de volledig overdekte stage: ‘Onder de Vuurtoren’. Waar je op de andere area’s vooral house hoorde werd er in deze tent techno gebeukt. En dit werd zeker gewaardeerd. Inmiddels komt de zon weer vol door, dus zonnebril op, raketje in de hand en chillen op de beats bij de twee buiten podia. Het weer is zo lekker dat iedereen massaal aan de Desperados gaat, deze zijn dan ook binnen een mum van tijd nergens meer te verkrijgen.

Rond een uurtje of vijf verplaatsen we ons naar ‘De Oase’, deze stage is half overdekt en daar treedt o.a. Omar Souleyman op. Voor wie deze baas nog niet kent, deze Syriër maakt altijd een mooi feestje van zijn optreden. Drie kwartier lang klapt iedereen mee op de beats van Omar. Na wat gegeten te hebben sluiten we dit festival af ‘Tussen de Duinen’. Een super stage in de vorm van een kuil waardoor je een soort tribune effect krijgt. Headliner Joris Voorn sluit af en het publiek gooit zijn laatste beetje energie eruit op zijn heerlijke melodieuze klanken.

Het andere festivalpubliek staat te beuken met Sandrien x Carlos Valdes of te shinen bij Job Jobse. De dag wordt in ieder geval goed afgesloten en het was die paar tientjes (€32,50 early bird – €40 late ticket) volledig waard. De organisatie van Oranjebloesem zat dit jaar ook goed in elkaar. Voldoende barren, gasten die met een draagbare tap rondliepen. Enige kleine puntje, om dan toch maar iets te benoemen, was de plek van de toiletten. Dat was vanaf sommige stages wat ver lopen. Of hebben wij andere toiletten gemist? De pendelbussen terug waren in ieder geval prima geregeld.

Tot volgend jaar!

© Foto: Tim Buiting

1 mei 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter