Report: Oranjekade 2019

Report: Oranjekade 2019

Ieder jaar in de aanloop naar Koningsdag krijgen we weer te maken met flinke keuzestress. De FOMO (Fear Of Missing Out) klapt dan weer uit z’n voegen, want we willen overal bij zijn en er is zoveel leuks te doen. Aangezien ik een echte Bosschenaar ben, kies ik dan wel het liefst voor een feest in mijn eigen stad. Dat maakt de keuzestress al iets kleiner.

Nu ben ik iemand die lekker gaat op Techno, maar hou ik ook van de schuddende billen op Hip-Hop en R&B muziek en daarnaast ben ik eigenlijk ook nog wel een verfijnd kroegentijger… ook hierin wil ik dus eigenlijk alles!

Zodoende ben ik dan ook op zoek gegaan naar een festival wat me alles te bieden had en toen kwam ik terecht bij Oranjekade Festival op de Tramkade in ’s-Hertogenbosch. Bij aankomst kregen we gelijk de tip om eerst even een kijkje te gaan nemen bij de Bossche Brouwers X Willem Twee Stage (& Bar). Dit was de kleinste ‘stage’ van het festival, met de uitstraling van een bar/kroeg.

Daar aangekomen, troffen we een overdekte, goed gevulde bar aan, waar gezellige live-muziek werd gespeeld. Het bleek een mooie plek om op een ontspannen manier ons eerste biertje te nuttigen en de eerste gezelligheid te proeven. En mijn eerste box ‘kroegentijger’ werd direct afgevinkt.

© WesleyMaasFotografie

Aangezien het Koningsdag was en we zin hadden om flink uit onze plaat te gaan, zijn we na het eerste biertje verder gegaan. We troffen naast de Bossche Brouwers X Willem Twee Stage (& Bar) twee grotere stages op het festival:

  • Koninkrijk van muziek: Hier werd volop Hiphop, R&B gedraaid;
  • Spatial: Hier werd alle house en techno verzorgd door Spatial Collective

Om eerst even in de stemming te komen, zijn we begonnen bij de KVM stage. DJ Djeckman bracht veel billen aan het schudden, dus mijn tweede box “ik hou van de schuddende billen op Hip-Hop en R&B muziek” werd ook snel afgetikt.

Na een aantal biertjes besloten we om door te gaan naar de Spatial Stage. Bij deze area was Will Oirson lekkere dansplaten aan het mixen en iedereen ging hier goed uit zijn plaat. Wij zaten inmiddels ook al goed in de feeststemming, dus we konden hier ook goed uit de voeten. Mijn derde box “Techno-viking” had ik ook afgevinkt.

Echter na een uurtje begon het bij mij toch weer een beetje te kriebelen en miste ik de schuddende kontjes weer. Dus zijn we teruggegaan naar de KVM stage. Op de terugweg hebben we tussendoor nog even heerlijk “geslow-danced” en karaoke gezongen. Hiermee heb ik twee nieuwe passies van mij ontdekt.

Bij Koninkrijk van Muziek hebben we de avond vol gedanst tijdens optredens van onder anderen Yung Felix, Quique en de Smèrrig Diskjochies. En ik heb me erg positief laten verrassen door het optreden van Joost (wat een baas…)

Al met al was het een uitstekende Koningsdag geworden, dus ik zou het festival zeker aanraden voor volgend jaar! Ik was ook erg te spreken over de organisatie. Er waren voldoende toiletten en het duurde niet lang voordat je muntjes/drankjes ging halen. Dit is voor mij altijd een mega pré.

© WesleyMaasFotografie

Header foto: www.jesperwijnhoven.nl

1 mei 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter