Report: Oranjekade 2022

Report: Oranjekade 2022

Na 2 jaar de verjaardag van Koning Willem Alexander thuis te hebben gevierd op de bank en in de tuin, was het eindelijk weer eens tijd voor een echt Koningsdag festival. In 2019 ben ik bij de eerste editie van Oranjekade geweest, hier was ik zeer positief over, dus besloot dit jaar weer terug te keren.

Het festival terrein

Oranjekade was ook dit jaar weer gevestigd op de Tramkade in ’s-Hertogenbosch. Dit is een plek waar vroeger een mengfabriek heeft gezeten. Daardoor staan er nog grote silo’s, die zijn beschilderd met prachtige kunstwerken. Hierdoor krijg je een echte ‘urban’ stijl op het terrein. Verder was het qua ruimte goed ingedeeld. Genoeg plekken waar je even kon rusten en van het zonnetje kon genieten. Het enige nadeel van het terrein was, dat er geen kluisjes waren waar je een jas of tas in kon opbergen.

De stages

Bij binnenkomst was er aan de rechterkant bij het water direct de Bossche Brouwers te vinden. Dit is normaal gesproken een kleine brouwerij/café, maar dit hebben ze goed omgetoverd tot podium. Hier kon je genieten van Sonny Ragg en De Likt die een liveshow deden. Bij het optreden van De Likt waren er een heel uur lang ‘moshpits’ en waren er mensen aan het ‘stagediven’.

Verder was er de stage ‘Het Eiland’, dit was een stage volledig opgebouwd uit houten planken. Dit gaf het festival nog meer een ‘urban’ look. Bij deze stage werd er van begin tot eind heerlijke dans muziek gedraaid, waar je met een biertje en het zonnetje helemaal los kon gaan met je beste dansmoves.

Als laatste was er ‘De Silo’s’ stage. Deze stage stond naast de bovengenoemde silo’s. Hier werd voornamelijk house en techno gedraaid. Van 14:00 tot 00:00 kon je hier heerlijk beuken op de lekkerste plaatjes van onder andere Rene Wise en Dimitri. Vooral wanneer het donker werd, werd deze stage vet. Met een coole lichtshow werd je nog meer verleid om lekker te dansen.

 Ervaring

Dit festival is zeker een aanrader, vooral als je in de omgeving van Den Bosch woont. Het is makkelijk te bereiken en het voelt echt aan als een ‘ons kent ons’ festival. Je raakt al snel met mensen aan de praat die je via via kent of nog van je middelbare schooltijd.  Oranjekade was weer een festival om niet snel te vergeten. Ik heb heerlijk kunnen genieten met mijn vrienden en de verjaardag van ‘Willy’ goed kunnen vieren.

3 mei 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter