Report Paaspop 2023: Een mega kermis vol muziek, sfeer en campingplezier!

Report Paaspop 2023: Een mega kermis vol muziek, sfeer en campingplezier!

Paaspop, hét festival om eindelijk het festivalseizoen weer af te trappen, vond dit jaar weer plaats in het prachtige Brabantse Schijndel. Met een ongelooflijk gevarieerd programma, boordevol muziek, randprogrammering en een bruisende camping was Paaspop 2023 een onvergetelijke ervaring.

Lees hieronder het hele report of check het per dag:
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Donderdag

Wij, Team Festival Fans, waren uitgenodigd om donderdag ook al te komen kijken op het terrein in Schijndel. De donderdag was namelijk compleet opgekocht door Sligro. Zij hadden klanten en partners uitgenodigd en zo’n 30.000 man was op de ‘onofficiële’ opening van Paaspop al aanwezig.

Na wat drama met files, regen en een hoop modder was het weekend vol schreeuwen, bier drinken en lekker vunzig eten begonnen. Je wordt bij Paaspop bij binnenkomst direct al overdonderd door de mega productie van het festival. Het terrein is zo groot opgezet en aan elk detail is gedacht. Iedere stage met een eigen thema vol met LED-schermen, discoballen en lasers.

Het was te merken dat het voor donderdag nog een beetje inkomen was voor iedereen, maar na een uurtje of twee was het weer volop gezellig. Voor de donderdag heb ik twee hoogtepunten; Frans Bauer en ‘T Bierlokaal (hier ga je nog veel meer van horen in dit report). Laten we beginnen met de Brabantse gezelligheid van onze Frans. Alleen hij kan in een optreden van 30 minuten zijn hit ‘Heb je even voor mij’ twee keer kunnen spelen, een Rammstein cover en dan ook nog tijd maken voor een oud potje ‘Hoofd, Schouders, Knie en Teen’. Frans Bauer is en blijft een ultieme Brabantse legende.

Na al die ‘gewone’ biertjes krijg je al snel zin in wat anders. Daar hadden ze bij Paaspop natuurlijk ook aan gedacht; ‘ T Bierlokaal. Voor slechts 1,5 muntje (een muntje kostte ongeveer €3,43) kon je genieten van een selectie heerlijke speciaalbieren, waar de muziek (alleen de eerste dag) helaas iets te hard stond. Op donderdag zijn we relatief vroeg naar huis gegaan, want het ‘officiële’ weekend moest nog beginnen.

Vrijdag

Vroeg uit de veren op vrijdag, want we wilden natuurlijk een lekker plekje op de camping bemachtigen. Gelukkig waren we er op tijd bij, want om een geschikte plek voor 8 tenten te vinden, is niet altijd makkelijk. Zodra de tentjes waren opgezet, kwamen we er achter dat je op de camping geen partytenten mocht neerzetten. Fijn, als je een partytent van 20 kilo hebt meegesjouwd…

“Camping tip: je kan vooraf al trays (koud) bier bestellen en die kunnen opgehaald worden bij de campingwinkel. Zo hoef je niet te sjouwen met al die liters en heb je heel het weekend koud bier!”

Met veel gemak had ik mijn (nieuwe) tent staan en werden er om 10:00 uur de eerste koude biertjes geopend, op naar een mooie ‘eerste’ festivaldag. Voor mij stond er niet zoveel speciaals op de agenda vandaag dat ik persé moest zien, dus ik liet me lekker meenemen door de rest van mijn groep. We waren uitgekomen bij de Roxy, waar Brunzyn op het punt stond om te beginnen voor een zaal die maar voor een kwart gevuld was. Toch ontstonden er tijdens het optreden enkele moshpits waar al flink in gebeukt werd. Klein minpuntje; Brunzyn was amper te verstaan, want zijn geluid stond niet goed afgesteld. Door naar Triggerfinger, de Belgen die al vroeg een volle zaal trokken met z’n drieën. De hoogtepunten van het optreden waren onder andere de bekende hits van de band, zoals “I Follow Rivers” en “All This Dancin’ Around”, die het publiek uit volle borst meezong. Maar ook de minder bekende nummers wisten te overtuigen met hun opzwepende ritmes en pakkende hooks.

Gelukkig wist ik een perfecte plek waar je uit kon rusten onder het genot van een heerlijk biertje na twee slopende shows; ‘T Bierlokaal (daar issie weer!). Lekker in de zon een Texels Skuumkoppe drinken, meer had je niet nodig. Een aantal flinke bieren later was het ineens donker geworden en werd het tijd voor de avond/nachtprogrammering. Pan-Pot had zich klaargemaakt voor een stevige opening. Toch waren sommige van ons iets meer in de mood voor nog wat moshpits (en dit zullen zeker niet de laatste zijn van dit weekend). We gingen door naar de allernieuwste tent van Paaspop; Luxor. In deze tent staat de crème de la crème van het nieuwe talent van Nederland. Wodan Boys waren de eerste die wij mochten checken. Na een geslaagde show zelfs nog een vlag van hen gekregen, een mooi aandenken 🙂. Terug op de camping werden de laatste biertjes gedronken bij het kampvuur dat lekker stond te branden.

Zaterdag

Brak, maar een voldaan gevoel van gisteren. Niet veel geslapen vannacht omdat buurman “Felix” heel de camping bij elkaar snurkte. Gelukkig hadden we weer genoeg tijd om rustig bij te komen en na te praten over de toch wat wazige vrijdagnacht. Het eerste biertje werd alweer opengetrokken in de ochtenddauw van het boerencampingveld.

Om half zes hoefde ik pas op het terrein te zijn bij Warhaus. Ik heb ze afgelopen vrijdag nog gezien in Doornroosje in Nijmegen, maar toch was ik benieuwd wat hij te bieden had op een festival. Het solo project van de zanger van Balthazar werd door de volle Phoenix-tent goed ontvangen. Na afloop hebben we in de backstage ook nog even een glimp van de band opgevangen. Na de show van afgelopen donderdag van Frans Bauer, moest ik de volledige groep meekrijgen naar Frans Bauer. Dit spektakelstuk moet iedereen ooit gezien hebben. Een half uur voor de show aangekomen bij de Loco Royale-tent stond er al een gigantische rij.. geen Frans Bauer voor ons vandaag..

Dan maar door naar Son Mieux om de tijd op te vullen. Niet bepaald mijn muziek, maar ze wisten de Apollo (de mainstage van Paaspop) goed in te pakken met hun hits. Na de Haagse band hadden we weer genoeg energie opgedaan om weer flink te gaan moshpitten in een mega volle Apollo bij Joost! De ‘Scandinavian Boy’ is een vaste klant geworden op Paaspop. Bij de achterste bar waren wij verantwoordelijk voor de moshpit. Door heel de zaal heen ontstonden grote pits waar iedereen helemaal uit z’n plaat ging. Een aantal boze blikken (van mensen die niet in de moshpit wilden) later, waren we helemaal gesloopt en uitgeput. Dat kan maar één ding betekenen; op naar ‘t Bierlokaal!

Na weer wat stevige gouden pretcilinders te hebben genuttigd, was het weer tijd voor de Loco Royale voor het stevig feestje; The Dean XL. The Dean is de artiestennaam van Daan Boom, bekend van Streetlab en de FOMO-show. In het begin van zijn rap-carrière leek dit allemaal een beetje op een grote grap, maar als je zo’n tent helemaal gevuld krijgt vol met zijn “dino’s” blijkt deze grap toch tot iets serieuzer te zijn uitgepakt.

Om de zaterdag af te sluiten was het (alweer) tijd voor Goldband. We konden ook kiezen voor Natte Visstick of beuken op de techno van Kobosil, maar wij kozen voor de oude stukadoors met hun hits als ‘Noodgeval’, ‘Witte Was’ en ‘Stiekem’. Ik heb de heren vorig jaar al op Lowlands en Down the Rabbit Hole mogen zien en wat mij betreft is het ‘trucje’ er een beetje van af. Als je ze voor het eerst ziet, sta je versteld van hun show en hoe groot ze zijn geworden in de afgelopen jaren. Misschien ben ik wat verwend door de optredens van vorig jaar..?

Zondag

Het uitbrakken is weer begonnen, maar gelukkig kwam een van m’n maten alweer snel met een koude tray pils aangelopen. Even afkoelen, nadat je je tent uit bent gebrand door de felle zon. Om 13:00 uur begon Boef al met spelen, maar dat ging mij toch even te ver om daar voor mijn campingstoeltje uit te komen. We kregen weer nieuwe energie toen we naar het optreden van weer een opkomend bandje gingen; Banji. Met mega strakke alternatieve indie pop konden we ook met een paar liedjes heerlijk meezingen.

Er was weer wat tijd te overbruggen totdat het avond/nachtprogramma begon, dus we gingen even kijken hoe het in ‘t Kiske was. ‘t Kiske is het backstage café waar je heerlijk de tuin kan zitten bij een vuurtje met een pilsje (uit glas!). Toch voegden we ons weer snel bij de rest van de groep, omdat dat natuurlijk veel gezelliger is. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

Vorige zomer hebben wij op Down the Rabbit Hole al mogen genieten van Jungle By Night op de mainstage. Nu op Paaspop konden we hen zien in een wat meer intieme sfeer in de Roxy-tent. De combinatie van zo veel verschillende muziekstijlen maakt Jungle By Night een unieke band in Nederland. Elke show van hun is een gegarandeerd feestje en nu ook op Paaspop zeker weer!

De Phoenix stond al een half uur voor tijd compleet vol voor de mannen uit Nijmegen. De Staat was aan de beurt om hun legendarische show neer te zetten. Na weer wat flinke moshpits, viel opeens alle stroom uit in de zaal. Ik denk dat de zaal té los ging en er een kleine pauze nodig was. Gelukkig konden we na 10 minuten weer verder met een van de grootste circle pits die ik heb meegemaakt. Op het welbekende nummer ‘Witch Doctor’ liep de gehele voorkant van de zaal mee in de ronde. Al onze energie was weer op na deze indrukwekkende show. Dat betekent dat we weer door konden naar ‘T Bierlokaal! Gelukkig maar, want iedereen was weer toe aan een heerlijk blond biertje.

Na een klein biertje, even terug naar de camping om ons op te maken voor het laatste concert van Paaspop 2023. De keuze was reuze om een afsluiter te kiezen. Zo had je Armin van Buuren in de Apollo, Reinier Zonneveld in de Phoenix en Prins S. en de Geit in de Roxy. Wij zijn voor het laatst gegaan en wat ben ik blij met deze keuze geweest. Prins S. en de Geit heeft mijn verwachtingen meer dan overtroffen. Ik had al enkele live-shows van hen op TV gezien, maar deze show was voor mij het ultieme einde van een prachtig weekend. Gebroken door het heftige weekend was het nog tijd om een aantal uurtjes door te brengen in de hangmatten op de camping om het weekend na te bespreken. Tijd om op te ruimen, want voor 12:00 uur moesten we alweer van het campingterrein zijn.

 

Paaspop is voor mij altijd een thuiswedstrijd geweest. Ik heb heel mijn leven in de buurt gewoond, dus het is echt een ons-kent-ons festival. Mensen tegenkomen waarmee je jaren geleden mee op school hebt gezeten of juist nieuwe mensen ontmoeten en vrienden maken op het festivalterrein. De diverse genres en artiesten zorgden voor een geweldige muziekbeleving voor iedere bezoeker en er was altijd wel iets te beleven op het festivalterrein of de camping. De vriendelijke en gastvrije sfeer van de festivalorganisatie en de festivalbezoekers maakten het plaatje compleet. Paaspop 2023 was een feestelijk festival waar ik met een brede glimlach op terugkijk!

Paaspop, tot volgend jaar!

12 april 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter