Report: Paradijs van het Zuiden 2019

Report: Paradijs van het Zuiden 2019

29 Juni was het dan zo ver.. De eerste editie van Paradijs van het Zuiden! Dit vond plaats op het stervormige eiland, de Pettelaarse schans in Den Bosch. Een mooi festivalterrein omgeven door veel groen en water. Het paradijs was makkelijk te bereiken vanaf het station met de pendelbussen of 7 minuutjes met de fiets vanaf het centrum. In het mooie zuiden was het lekker warm met 34 graden op de thermometer. We gingen wat later om de ergste hitte te vermijden. Rond 16.00 uur uur betraden we (half naakt) het terrein.

Bij binnenkomst zat de stemming er al goed in. Overal konden we snel doorlopen. Genoeg kluisjes en genoeg automaten waar je je muntjes kon pinnen. Op het festival was er niet de mogelijkheid met cash te betalen. Na ons ingesmeerd te hebben met drie liter zonnebrand waren we ready to party. We begonnen heel ambitieus in het zonnetje bij de Desperado stage. Hier klonk de muziek van Daisy en Rewind. Deze plek was echt super. Er was veel hoogteverschil gecreëerd waardoor veel mensen op een klein oppervlakte konden staan. Niemand was vies van een dansje, een zweet druppel en een verbrand gezicht. Na een uurtje hielden we het door de zon hier niet meer vol. De silent disco lag echter in de schaduw, ook hier ging het lekker los.

pvhz-report

© New Koncept

Later hebben we wat verkoeling opgezocht bij de Duikboot Stage waar je onder de doeken in de schaduw kon staan. Er hing een goede vibe en iedereen ging goed op de techno beats. Wat ik leuk vond was de diversiteit aan muziek. Duikboot en Losjes voor de techno liefhebbers en Daisy, Rewind, Puinhoop en Vunzige Deuntjes voor die billenshake muziek. Ook de stages waren verschillend opgebouwd waardoor het een gezellige sfeer gaf en niet de look had van een saai festivalterrein. Na al dat dansen hadden we wel wat lekkers verdiend. Ik zal je zeggen, de keuze was reuze! Van friet tot Vietnamees en een belangrijk pluspunt; de rijen vielen mee.

Nadat we weer genoeg energie hadden namen we een kijkje bij het optreden van Broederliefde bij de ‘Vunzige Deuntjes stage’. Het was nog erg warm en je stond midden in de zon. Iedereen was wat tam, het kwam niet helemaal lekker op gang. Misschien was het op dat moment door de hitte niet zo druk. Later op de avond ging het bij Latifah en Freddy Moreira wel helemaal los en stond de hele stage vol.

Qua publiek was het nummer 18+ zeker niet ongepast. Het feestje was vanaf 18+ wat zeker veel jong publiek met zich mee bracht. Toch voelde ik me als 24-jarige student zeker niet “te oud”. Opvallend was wel het overschot aan vrouwelijk publiek wat dan weer jammer was voor mijn vrijgezelle vriendinnen 😉

Om volgens de schoolregels samenvattend af te sluiten wil ik het festival omschrijven als een hitsig, goed georganiseerd en gezellig festival. De accommodatie was mooi aangekleed, er werd lekker gedraaid en ondanks het warme weer ging iedereen toch los. Ik zeg: op naar de volgende editie!

pvhz-afsluiting

© New Koncept

Foto’s door New Koncept ©

4 juli 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter