Report: Paradijs van het Zuiden 2022

Report: Paradijs van het Zuiden 2022

Op zaterdag 4 juni hebben wij van Festival Fans Paradijs van het Zuiden bezocht. Geloof mij, je kan deze naam letterlijk nemen. Ik bevond mij voor een dag echt in een paradijsje in het oh zo mooie Brabant!

Eindelijk, na twee jaar…

Dit festival stond al eerder gepland, maar je raad het al, corona liet ons allemaal extra lang wachten. Maar dit jaar was het eindelijk zo ver! De zon lachte ons toe en de temperatuur steeg naar een hoger niveau. Dit paste goed bij het sfeertje wat er hing! En die outfits zeg: je kon wel zien dat er door veel mensen werd uitgepakt en net dat beetje extra aan hun outfit hadden toegevoegd. Glitters en vlechtjes, ook bezoekers hadden echt hun best gedaan vandaag. Het was voor mij de eerste keer dat ik naar het Engelermeer ging, dus ik wist totaal niet wat ik kon verwachten. Het festival was echt prachtig in elkaar gezet. Het was groter dan ik dacht, maar het zag er wel heel knus uit. Van kleine tentjes tot aan een grote techno tent. Je kon in elke uithoek van het festival weer iets anders ontdekken. Qua aankleding en gezelligheid staat dit festival denk ik toch wel op nummer 1 als het om de wat kleinere festivals (tot 10 duizend bezoekers) gaat die ik heb mogen bezoeken.

Tekst gaat verder onder afbeelding

pvhz2

Duikboot Stage

Van techno tot urban en disco tot house

Of je nou van Urban, house of techno houdt, er was voor iedereen wel een stage te vinden! Ikzelf stond voornamelijk bij de Mainstage, genaamd: Vunzige X Daisy stage. We begonnen te dansen toen Jonna Fraser aan de beurt was en na een kort rondje over het festivalterrein snelde we terug om los te kunnen gaan tijdens het optreden van Bilal Wahib. Als Desperado’s liefhebber had je een win-win situatie. Zo kon je namelijk bij de Desperado’s  Donny Summers Danspaleis stage ingaan en daar genieten van de lekkerste hitjes met een verfrissende desperado’s in de hand! Een ware arena waar de lekkerste disco nummers uit schalden.

Er was een ding wat extra opviel als je op het festivalterrein stond. De “heuvel” op de achtergrond. Wij als nieuwsgierige aagjes, wilden maar al te graag weten wat al die feestende mensen daar deden. We klommen de traptreden op en botsten als eerst tegen een midgetgolfbaan aan. Ja, je leest het goed. Een heuse midgetgolfbaan. Toen we lachend naar links keken, zagen we iedereen dansen. Dansen zonder geluid, dit was namelijk een silent disco! We hebben er helaas niet zelf kunnen dansen. De koptelefoons waren in gebruik.

Bij de andere stages was de line-up ook zeker niet mis. Rossi en Prunk waren te bewonderen bij de Duikboot stage. Voor de techno liefhebbers was Trym voor de meeste toch wel het hoogtepunt van de avond. Deze dj was te zien bij de stage van Nachtcollege. Ohja, de mini Wunderbar Apfelkorn tent was ook echt een groot feest. Ondanks het kleine formaat! 😉

Tekst gaat verder onder afbeelding

pvhz3

Disco stage

Alles goed geregeld

Naast de biertjes die er op deze zonnige dag lekker ingingen, heb ik me toch ook goed overgegeven aan het eten haha. Heerlijk om een keer een tosti te kunnen kopen op een festival! Daar heb ik er uiteindelijk twee van gepakt. Daarna kon ik de saté ook niet laten staan. Als je de prijzen ging berekenen was het wel aan de prijzige kant. Zo betaalde je 2 munten voor een tosti en 3 munten voor 3 of 4 stokjes saté. Maar goed, je bevindt je op een festival, dus dan is dat nou eenmaal zo. Met €3,20 per muntje is Paradijs van het Zuiden zelfs aan de goedkope kant dit festivalseizoen.

Daarnaast werkte het festival met hardcups. Je krijgt dan een beker van hard plastic, die je weer in moet leveren als je een nieuw drankje gaat halen. Je krijgt dan een schone beker terug. Even wennen, maar zoveel beter voor het milieu, dus dat is het zeker waard! Het enige minpunt wat ik hieraan vond, is dat je een half muntje moest betalen om een beker te krijgen. Stel dat je daarna je beker kwijt zou raken, dien je weer een half muntje af te geven om een nieuwe beker te krijgen. Pluspunt: je hoefde nergens te wachten voor een drankje. Dat hebben we dit seizoen, met het grote personeelstekort, wel eens anders gezien. Complimenten dus aan de organisatie, want ook de entree liep lekker door.

Al met al wat dit echt een dag die de boeken in kan gaan. Wat een sfeer, wat een blije mensen en wat een prachtige zonnige dag! Volgend jaar ben ik er weer bij op zaterdag 3 juni 2023!

9 juni 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter