Report: Paradijs van het Zuiden 2023

Report: Paradijs van het Zuiden 2023

Wie in de regio van Den Bosch woont kent het festival al langer: Paradijs van het Zuiden. Dit event begon in 2019 op de Pettelaarse Schans en wordt, met twee corona tussenjaren, bij het Engelermeer gehouden. Een idyllische plek aan de rand van Den Bosch waardoor dit festival zich terecht het paradijs van het Zuiden mag noemen. Daarom speciaal voor de mensen die nog nooit zijn geweest: ons verslag van Paradijs van het Zuiden 2023.

Heerlijk oord
Wat maakt dit festival dan precies tot een paradijs? Net buiten Den Bosch, op een kwartiertje fietsen vanaf het station, bevindt zich een meer met strandje. De vier, qua muziek verschillende, stages bevinden zich aan het strand of tussen de bomen. De Van Dale omschrijft het pa·ra·dijs (het; o; meervoud: paradijzen) o.a. als heerlijk oord. Door de locatie in combinatie met het, opnieuw, heerlijke weer kunnen wij hier volledig mee instemmen.

Vier stages dus met voor ieder wat wils, dat zorgt ook gelijk voor een lekker gemixt publiek. Op de Main hoor je vooral Urban, de House stage spreekt voor zich, Nachtcollege mocht de techno tent hosten en Donny Summer was verantwoordelijk voor het disco Danspaleis. Verder was er op de heuvel, aan het einde van het terrein, nog een silent disco area.

Tekst gaat verder onder video

Zin in de zomer
Als liefhebber van disco, house en techno moet ik eerlijk zeggen dat ik de Mainstage heb overgeslagen. Van de hitjes van o.a. Bizzey en Frenna heb ik dus niks meegekregen maar van andere bezoekers, die wél van deze muziek houden, hoorde je dat het hier aan was. Naar de overige drie stages was ik wel zeer benieuwd!

We hebben de dag mooi opgebouwd met steeds hardere muziek. Beginnend bij het Danspaleis, een soort arena waar je heel veel Desperados kon bestellen. Over de prijs van een drankje zullen we het maar niet hebben (vrees dat we hier bij alle festivals aan moeten geloven). Het doet een keer even pijn bij het halen van de muntjes en daarna moet je dit lekker vergeten.

Na de heerlijke disco deuntjes verplaatsten we ons naar de House stage. Deze was prachtig gelegen aan het strand. En ook hier was de vibe top, de muziek (Franky Rizardo en Julian Anthony) en ondergaande zon zorgden voor het paradijselijke gevoel. Na een snack bij het foodcourt werd het tijd om nog iets harder te gaan. Complimenten overigens voor de organisatie betreft het eten & drinken, je hoefde nooit heel lang te wachten op je drankje.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Beuken in de tent
De techno tent werd dus gehost door Nachtcollege. Deze organisatie is erg populair de laatste tijd en verkoopt het ene na het andere feestje uit. Ook hier op Paradijs hadden ze mooie namen weten te strikken. DIØN sloot de tent af. Deze werd volledig afgebroken want met zijn beukers en energie, Dion ging zelf ook helemaal los, zorgde hij voor een heerlijke afsluiter. Liefhebbers bij de Main en House stage hadden ook een mooie afsluiting van de dag met Freddy Moreira en Luuk van Dijk.

Moe maar voldaan keerden we met de fiets weer terug naar huis. De organisatie had voor de diehards nog een after geregeld in de Barkade, deze ging door tot 04:00 uur. Paradijs van het Zuiden is voor veel Bosschenaren een thuiswedstrijd die ieder jaar op de agenda staat (moet staan 😉 ). Maar gezien de hoeveelheid OV-fietsen wordt het festival ook steeds bekender buiten Den Bosch. Je komt Festival Fans in ieder geval weer tegen volgend jaar!

Header foto: Facebook Paradijs van het Zuiden, Mainstage

5 juni 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter