Report: Paradijs van het Zuiden 2024

Report: Paradijs van het Zuiden 2024

Afgelopen weekend waren we bij het Paradijs van het Zuiden. Dat paradijs vond plaats in Den Bosch, een kwartiertje fietsen vanaf het station. Na de zondag flink uitgekatert te hebben, blikken we nu terug op een heerlijk festival.

Droog, maar Blubby

Na een week lang de weer-apps in de gaten te hebben gehouden, hadden we geluk: de zaterdag bleef droog! Dit was maar goed ook, aangezien het grootste deel van het festival zich in de open lucht afspeelde. De natte mei-maand zorgde echter voor een blubberige ondergrond, waardoor onze witte sneakers een nieuwe tint kregen – donker wit. Maar dit mocht de pret niet drukken! Er waren genoeg paden aangelegd waardoor je niet door de modder hoefde te banjeren. Daar was goed rekening mee gehouden.

Zes Stages met R&B, HipHop, Live, House, Techno en Disco

Paradijs van het Zuiden bood voor elk wat wils met zes verschillende stages. Of je nu wilde beuken in de techno tent, disco dansen met een Desperados in je hand, of billen shaken op de main stage met Bizzey, het kon allemaal! Zelfs liefhebbers van een gezellig oud bruin café kwamen aan hun trekken bij de Hollandse stage, compleet met kroonluchters en een bar om aan te hangen.

Creatieve & Interactieve aankleding

Dat het festival steeds groter wordt was ook te zien aan de toename van de creatieve standjes die overal op het terrein te vinden waren. Je kon letterlijk tot een hoogtepunt komen bij het winnen van de Viborace gehost door Cupitoys. Trilde jouw vibrator het eerste over de finish? Dan won je een vibrator. Tussen de stages door vond je ook allerlei gekke leuke kraampjes waar je kon shinen met glitters of kon wiebelen op wipkippen. Hierdoor was zeker merkbaar dat er genoeg te doen was voor iedereen. Het leuke is dan ook bij Paradijs van het Zuiden dat er een hele diverse groep aan bezoekers op af komt. En dat de organisatie daar op een hele prettige en leuke manier op inspeelt door een breed aanbod aan muziek, standjes en aankleding.

Goede Afsluiter met Sam Hofman

Als kers op de taart werd het festival afgesloten met het optreden van Sam Hofman. Hij wist het publiek volledig in te pakken. Zijn set was een perfecte mix van hitjes gewikkeld in onverwachte beats. Hofman hield de menigte aan het dansen tot de laatste minuut waarna wij in ieder geval met een grote glimlach huiswaarts keerde. Er was nergens door de dag heen gedoe. Er waren namelijk meer dan voldoende wc’s, genoeg parkeerplekken voor de fietsen en voor een drankje stond er ook geen bizar lange rij. Hierdoor verliep het ook tijdens het verlaten van het festival op een fijne manier.

Tot volgend jaar!

Geschreven door Juul van der Heijden

4 juni 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter