Report: Plan de Champagne 2018

Report: Plan de Champagne 2018

Happy New Year! Zo klonk het op maandag 31 december om 00:00 uur overal. Wij van Festival Fans wensen iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar toe, en dat er nóg meer gefeest mag worden in 2019. Nadat we vrienden en familie drie kussen hadden gegeven en terwijl vuurpijlen de lucht in werden geschoten maakten wij ons op voor een feest in 013 (Tilburg). Daar vond namelijk Plan de Champagne plaats.

Plan de Champagne wordt al enkele jaren georganiseerd in het poppodium. Verschillende hostingpartijen hebben al meegewerkt aan het festival. Dit jaar was het de beurt aan Vunzige Deuntjes, Nachtcollege en RGB Silent Disco. Eenmaal aangekomen bij 013 moesten we even in de rij staan voordat we naar binnen konden. Maar dit gaf je genoeg tijd om heel je whatsapplijst en Instagram af te gaan om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen.

We hoorden andere bezoekers klagen over het lange wachten in de rij. Wij hadden er al rekening mee gehouden en mogelijk was het daardoor minder erg. Maar het is ook lastig goed te organiseren. Het overgrote deel van de bezoekers komt namelijk rond 01:00 uur aan bij het feest. Zie dat vervolgens maar eens in goede banen te lijden. De organisatie had in ieder geval een speciale rijverwachting gemaakt waardoor je erop voorbereid was. Het regelen van een kluisje en het halen van muntjes ging daarna wél erg snel.

plan-champagne-techno

013 kende tijdens dit feest drie area’s. Vunzige Deuntjes hoste de Mainstage terwijl Nachtcollege en de Silent Disco in kleinere zalen draaiden. Bij Vunzige Deuntjes stond rond 03:00 uur headliner Kraantje Pappie op het programma. Met hits zoals Lil Craney en Welkom In De Feesttent werd iedereen goed op gewarmd voor een lange nacht. Kraantje Pappie werd nog wel even onderbroken door een klein vechtpartijtje. Maar hij loste dit zoals gewoon goed op, want zoals we allemaal weten Vechten Is Voor Mietjes!

Maar wat hoorde je op de achtergrond, was het vuurwerk? Het leek namelijk wel oorlog in de Nachtcollege zaal, zo hard werd er gedraaid. De Sluwe Vos, Ferro en Sandrien beukten er heerlijk op los in de Jupiler zaal. Dit zorgde voor een prima sfeer onder de techno liefhebbers van Plan de Champagne.

Ten slotte was er ook nog een derde stage met een silent disco. Dus als je even geen zin had in de techno-stage of bij de drukke Main area dan was dit een prima plek om naar toe te gaan. Met maar liefst drie kanalen kon je, je eigen feestje bouwen en luisteren naar je favoriete muziek.

Als je ondertussen naar de Wc’s moest of een biertje wilde hallen hoefde je niet bang te zijn dat je iets zou missen. Dat was allemaal prima geregeld. Bij de Wc’s kon je zo doorlopen en je hoefde de barman maar aan te kijken en je biertje stond alweer klaar. Wij hebben genoten van weer een mooie editie van Plan de Champagne en kijken al uit naar volgend jaar!

Rik

7 januari 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter