Report: Pleinvrees 2022

Report: Pleinvrees 2022

Terwijl ik dit report schrijf zie ik in mijn ooghoek hoe de regen met bakken uit de hemel valt. Een sprintje naar de supermarkt om de hoek was genoeg om van top tot teen doorweekt te zijn. De festivalgangers op tweede Pinksterdag hebben het niet getroffen. Dit in tegenstelling tot zaterdag. De weergoden waren met ons, het was rokjesdag en perfect om te genieten van de zon op je bol bij deuntjes op Pleinvrees. 

Het was voor mij weer een thuiswedstrijd. Altijd leuk, over het water met het pontje – op naar  het industriële terrein het NDSM-werf. Het terrein waar ik een paar weken geleden nog danste op de tunes van DGTL. Nu stond ik te popelen om te dansen bij Pleinvrees. Een prosecco voor onderweg en de Spotify playlist van het festival in de oren zorgde voor een goed sfeertje on the go. Eenmaal daar konden we onze truien en jassen in het kluisje leggen want het zonnetje was doorgebroken. De kluisjes hadden we van te voren online besteld. Handig en een waardevolle tip. Scheelt je geregel en je bent hoe dan ook verzekerd van een kluis. 

Zonnebril op en gaan. Eerst even een rondje lopen om in de sfeer te komen want ja, jullie weten het: ieder rondje is anders. Munten halen hoefde niet want ook op dit festival betaal je met je betaalkaart. Je eerste drankje was dan wel een tikkeltje duurder, want je betaalde 1,50 commissie op je bekertje. Dit doet het festival om duurzaamheid te stimuleren. Het was dan ook de truc om het hele festival lang je beker bij te houden wilde je bij een volgende bestelling niet weer 1,50 betalen. Al had Pleinvrees hier ook iets slims op bedacht: op sommige plekken waren recycle kraampjes. Dus had je even geen dorst, dan leverde je hier je beker in waar je een muntje voor terug kreeg om bij de volgende bestelling niet 1,50 te betalen. Smart thought Pleinvrees. 

Zon op je bol

Bij het eerste rondje stopte we bij de stage genaamd Het Strand. Een grote stage, buiten – recht in de zon, met in de verte een immens grote hijskraan. Beter kon het niet want we hadden het getimed dat we een top spot bemachtigd voor de broer van Paultje, namelijk: Fritz Kalkbrenner. De Duitse muziekproducent gooide een heerlijke set en het was genieten geblazen met de zon op ons bol. Hierna hadden we zin om even zeven minuten los te gaan. Geen zes, ook geen acht, nee, precies zeven minuten. En yes, dit kon bij de tent met de naam ‘Alles geven club’. Ideaal. Iedere zeven minuten ging in deze tent het dak eraf en gaf iedereen letterlijk alles wat die in zich had. Na de zeven minuten aan hitjes van booty shake, hollandse meezingers en hardstyle was je blij dat je buiten op adem mocht komen.

De tijd die we onszelf gaven om op adem te komen duurde niet lang. We gooide snel een puntzak patat naar binnen en maakte ons ready voor de twee uur durende set van Oliver Koletzki. En wat was dat lekker zeg! In De Tuin, een top stage  met als hosting partner de Gardens of Babylon, liet je voelen alsof je op een spiritueel, kleurrijk tuinfeest stond met bizar goede muziek. Het was golden hour (fotomoment!) en de beats zorgden voor alle handjes in de lucht.

Grandioze lekkere gevoelens

Om half tien kreeg Koletzki een groots applaus en voelde het alsof de avond nog lang geen einde had. We besloten om een kijkje te nemen bij de buren, bij Noorderlicht. Hier was namelijk de stage van Happy Feelings, en yes, ze maken hun naam waar. Wat kregen we voor een grandioze lekkere gevoelens hier. Het was rond half tien een beetje hiphop gemixt met techno, en af en toe een 80s classic door de speakers. Naarmate de avond vorderde werd het meer elektronisch. Goud lekkere elektronische muziek. De gekleurde ballonnen die in de lucht hingen zorgde voor een kleurrijk feest en hier sprongen en zongen we tot de lichten uitdoofde om elf uur. Het was tijd om naar huis te gaan, tijd om de dag met glimlach te verlaten. Voor de echte die hards was er ook via Pleinvrees een afterparty. Wij besloten deze thuis te houden. Want geloof mij: met de spotify set van Pleinvrees kun je nog zeer goed nagenieten van alle lekkere muziek die wij zaterdag hoorde. 

 

9 juni 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter