Report: Pleinvrees 2023

Report: Pleinvrees 2023

Het weer was fantastisch, deze zaterdag op Pleinvrees Festival. Met het zonnetje op mijn bol liep ik met veel verwachtingen de kleurrijk gedecoreerde NDSM-Werf in Amsterdam op. Bekend terrein voor mij als festivalganger. Ik heb hier dan ook al heel wat dansjes mogen wagen, maar dit keer voor het eerst op Pleinvrees. 

De trui die ik mee had uit voorzorg, kon meteen in een kluisje worden gedumpt. Die had ik in ieder geval niet nodig. De kluisjes hadden we niet van tevoren geregeld, maar gelukkig was dit geen probleem. Er waren er namelijk meer dan zat. Op zoek naar munten, kwamen we erachter dat die niet nodig waren. Bij de bar kon namelijk gewoon gepind worden. Een voordeel voor mij, ik blijf altijd met veel te veel munten zitten. Nadat we voorzien waren van een lekker koud biertje (6,75 euro voor een grote) was het tijd om het festivalterrein te verkennen. Meteen werd duidelijk dat de organisatoren flink hebben uitgepakt met de stages. Dit keer waren er zes verschillende stages met elk hun eigen sfeertje. 

Altijd leuk een lichtshowtje

De Fenomenaalzaal was de enige overdekte stage. Prima met dit weer, wie wil nou niet in het zonnetje dansen? Toch was het fijn dat er ook een overdekte stage was. Het geluid komt daar toch wat beter over en persoonlijk houd ik toch ook wel van een lichtshowtje. Het dj-duo Weval zette de tent flink op zijn kop met heerlijke elektronische sounds. De Amsterdamse mannen weten precies wat ze moeten doen om iedereen uit hun dak te laten gaan. Ze stelden in ieder geval niet teleur. Op de Wirwarbazar (heerlijk die naam) kon je helemaal losgaan op lekkere deuntjes van onder andere Viken Arman. Zijn redelijk rustige, groovy muziek verasten mij. Normaal is dit niet helemaal mijn smaak op festivals, maar dit keer vond ik het wel lekker. Leuk ook dat er meerdere kraampjes bij deze stage stonden waar je een gekke festival outfit kon scoren. Zelf had ik die niet nodig, anders had ik voor niks een uur voor de spiegel gestaan deze zaterdagochtend. 

De welbekende hijskraan

We besloten ook een kijkje te nemen in de welbekende kraan op het NDSM-terrein. Normaal gesproken dient deze hijskraan als hotel, maar nu kon er ook een dansje gewaagd worden. In een kleine ruimte (De Genotspot) dansten we op de exotische beats van Cincity en Floyd Lavine met uitzicht op het IJ. Ik kan je vertellen: het lukte niet om stil te blijven staan op deze Afro house muziek en dat is ook wel te zien aan de 25.000 stappen die ik heb gezet. Rond de klok van zessen werd het tijd om op zoek te gaan naar iets te eten. We hoefden niet lang te zoeken. Er waren namelijk genoeg eettentjes te vinden en de keus was mega. Hotdogs, hamburgers, patat en nasi, het was er allemaal. Voor de vegetariërs was het helemaal een feest, want alles was plantbased. De hamburger was in ieder geval top.

Blije deuntjes bij Happy Feeling

Happy Feelings had ook dit jaar weer een stage. Mijn favoriet want blij werd je er zeker van. De set van Myd was top door zijn goed gemixte house deuntjes. De avond werd afgesloten door mijn persoonlijke favoriet van de dag: Benny Rodrigues. Zijn tech-house beats maakten de avond helemaal af. Je hoorde direct wanneer hij begon te draaien, omdat het ging er direct een stuk harder aan toe. Om half 11 was het tijd om richting Amsterdam Centraal te gaan. De laatste trein richting Overijssel gaat namelijk redelijk vroeg. Gelukkig waren we er zo door het pondje over het IJ te pakken. Wat heb ik genoten!

31 mei 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter