Report: Pleinvrees Festival 2017

Report: Pleinvrees Festival 2017

Ook al was mijn tas zaterdag helemaal volgepakt met truien en een regenjas, ze hoefden er gelukkig niet uit. Want we hebben op Pleinvrees Festival heel de dag kunnen genieten van het heerlijke zonnetje. Rond half vier kwamen we aan op het festivalterrein en waren allemaal verbaasd over de gave ligging van het terrein op het het Twiske. Naast de mooie ligging en het onverwachte zonnige weer waren de zeven verschillende stages ook allemaal aangekleed in hun eigen stijl. Tussen de stages was er een heel dorp gebouwd waar veel verschillende lekkere eetkraampjes stonden, je kon daar even lekker wat eten terwijl er een bandje speelde op het podium. Toen we het hele terrein hadden verkend liepen we als eerste naar de Klein Berlijn stage, om onze eerste dansjes te doen op de muziek van Dj Paji en zijn geweldige live vioolspel tijdens het draaien. De heerlijke zon maakte de sfeer nog beter bij deze mooie stage.

Na lekker te zijn warm gedraaid in Klein Berlijn, zijn we naar Pompstation gegaan voor techno-legende DJ Reinier Zonneveld. Hij stelde ons dan ook niet teleur en draaide weer een geweldige set waardoor we al ravend de avond ingingen. Toen iedereen even moest bij komen van alle geweldige techno muziek kon je midden op het terrein een potje pingpongen, ook dat moest even geprobeerd worden natuurlijk.

Na dit ‘actieve’ sportmomentje moest er wel wat gegeten worden in het dorp. Terwijl we van het eten aan het genieten waren kwam er zelfs nog een heel leuk aangeklede vrouw naar ons toe om wat vragen te stellen over de relatie tussen mij en mijn vriend. Voor dat we het wisten had ze een gedicht voor ons geschreven wat we echt geweldig vonden om te lezen, super leuk! Het was een soort van gedichtenclub die dit rond heel het dorp deden waardoor de sfeer op het festival- en tussen de festivalgangers nog gezelliger werd.

Toen we weer helemaal waren opgeladen hebben we onze jassen gehaald, het was inmiddels iets kouder geworden omdat de zon ons gedag had gezegd. Met nieuwe energie en nog steeds heel veel zin vertrokken we naar de Tanzsteppe stage. De stage was mooi aangekleed, lag aan het water en er heerste een hele relaxte gemoedige sfeer. Eerst stond Kollektiv Turnstrasse achter de draaitafel met net wat rustigere techno. Daarna nam Stephan Bodzin de stage over. Deze man gooide er net wat meer tempo in en binnen no-time waren alle voetjes van de vloer. Bodzin draaide een set met veel melodieuze, eigenzinnige en opzwepende muziek. Ideaal om al dansend en genietend het laatste uur in te luiden. Het laatste uur brachten we door in de Live on Stage tent met DJ Worakls. De getalenteerde Franse DJ sloot de avond af met een ontzettend goede dromerige, originele en muzikaal ontzettend knappe set die gepaard ging met een flinke lichtshow. De draaitafels stonden in het midden van de enorme stage, daaromheen werd gedanst, wat zorgde voor een fantastisch beeld. Ik weet zeker dat niemand stil heeft gestaan op deze afsluiter!

Ik ben ondertussen al drie keer naar verschillende festivals van Pleinvrees geweest en ook deze keer hebben ze het weer overtreft en er een geweldige dag van gemaakt. Ik kijk nu al uit naar de ADE feestjes van Pleinvrees.

Bedankt Pleinvrees!

Foto: KIRSTEN VAN SANTEN

6 september 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter