Report: Ploegendienst 2017

Report: Ploegendienst 2017

PLOEGENDIENST: DE ULTIEME WERKDAG
‘Dit jaar gaan we helemaal naar de Galder’

Op mijn verjaardag onder het mom van ‘Lekker gewerkt pik’ een geweldig en tropische dag beleefd op Ploegendienst Festival 2017. Voor het eerst vond Ploegendienst plaats bij de Galderse meren in Breda. Deze locatie maakte het concept nog meer uniek. Voor de organisatie, maar ook voor de bezoekers was dit een grote verassing dat dit van de gemeente mocht, maar het is ze gelukt! Ploegendienst is een festival met verschillende muziekstijlen als techno, deep-house en house, maar ook een stage met de meest foute nummers die je, je maar kan voorstellen. Ploegendienst bestond uit 3 grote stages waar bekende DJ’s als Wouter S. hun plaatjes knalden bij de B2B. De eettentjes varieerde van vegetarisch tot vette burgers. Elk jaar breiden ze weer uit en raakt het festival uitverkocht door alle hardwerkende festivalliefhebbers!

TROPISCH BREDA
32 graden werd voorspeld, eigenlijk te heet voor een festival zou je denken, maar eenmaal aangekomen gingen de schoenen uit en de voeten het water in. Ploegendienst had veel baat bij hun locatie voor alle trouwe bezoekers. Omdat deze editie bij de Galderse meren plaatsvond, had je alle mogelijkheid af te koelen in het water en mocht er voluit gezwommen worden. Vanuit het water meegenieten met je favoriete DJ is toch hét ideale festivalplaatje?

JE ULTIEME WERKDAG
Buiten het feit dat Ploegendienst een toplocatie had, hebben zij hun concept ontzettend goed uitgewerkt. Stel je voor, je komt binnen op een festival en je moet je droombaan bedenken en opschrijven. Het was fantastisch om te zien wat er allemaal werd bedacht. Van ufo-piloot tot professioneel visser, je kon het zo gek niet bedenken. Zeker de helft van alle bezoekers had een naamkaartje met zijn/haar droombaan. De stages waren ook erg industrieel ingericht. In de steigers klommen bouwvakkers en metselaars met helmen en oranje jasjes. ijsjes werden gebracht in kruiwagens en tatoeages van Ploegendienst Festival konden gezet worden voor de echte diehards.

De beleving werd op deze manier voor mij erg uniek. Omdat het een eigen simpel maar erg goed doordacht concept is, wordt je continue verrast door de originaliteit van de faciliteiten. Verder voldeed het festival aan alle eisen qua watervoorziening, toiletten etc. en was alles goed te bereiken. Zelfs een geheime stage bij de toiletten, waar foute Anita haar plaatjes draaide en je opnieuw verrast werd.

MINUUT STILTE
Zwetend onderweg naar het Havengebied kondigde de DJ’s een minuut stilte aan. Dit om stil te staan bij de grote ramp in Manchester. Het was wonderbaarlijk om te zien dat elke bezoeker hier serieus mee omging, en geweldig van de organisatie om hier aandacht te besteden. Deze minuut stilte werd gevolgd door een 3 zware tonen en een geweldig groot applaus. Dit zorgde toch wel voor een momentje kippenvel!

DUURZAAMHEID
Omdat de Galderse meren uiteraard een natuurgebied is, moesten zij wel maatregelen nemen. Voor alle rokers was er een zogenaamde ‘Pocket-asbak’. Dit was een asbak waar je je filters in kon doen en later weggooien, zodat het terrein niet vuil werd. Op deze manier hebben ze erg veel afval en opruimen bespaard! Verder maakte ze gebruik van hardcups die je aan het einde in kon leveren voor een euro ‘vakantiegeld’. Alles was doordacht van begin tot eind. Voor mij en mijn vrienden een topdag waar we graag wat uurtjes overwerkten!

Kortom, Ploegendienst 2017 was een geslaagde editie!

Emma Philipsen

29 mei 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter