Report: Ploegendienst Festival 2024 (Zondag)

Report: Ploegendienst Festival 2024 (Zondag)

Zondag 30 juni, tijd voor Ploegendienst in Breda. Door de vele regenval van dit jaar was het festivalterrein een stuk kleiner dan normaal. Waar je vorig jaar op veel plekken nog kon dansen, kon je daar nu zwemmen. Hoewel het terrein kleiner was dan vorig jaar, heeft dit gelukkig geen invloed gehad op de belevenis van het festival.

Op de fiets naar de Galderse Meren

Zoals Johan Cruyff ooit zei: “om gelukkig te zijn moet je iets doen waar je gelukkig van wordt’’. Dit is precies de gedachtegang waar mijn vrienden en ik die dag mee opstonden. Samen vroeg ontbijten onder het genot van heerlijke biertjes.

De dag begon een beetje hectisch doordat we verschillende treinen moesten nemen. Waar veel festivalgangers kozen voor de pendelbus, besloten wij dus te gaan voor de gaan OV fietsen. Na een rit van 35 minuten, die versneld werd door het dierenspel, kwamen we aan bij de Galderse Meren, het festivalterrein van Ploegendienst.

Na alle formele zaken te hebben afgerond, zoals in de rij staan en munten halen, konden we eindelijk vrij rondlopen. We gingen direct door naar de Pier om daar nog even te kunnen te genieten van de laatste zonnestraaltjes. Ons plan was: Oordoppen in en gaan, maar helaas lagen deze nog in onze kluisjes bij de ingang. Dus snel terug om vervolgens los te gaan onder het genot van de heerlijke hitjes van Rozie.

Ploegendienst trekt een divers publiek: jongere mensen máár ook veel oudere mensen. Gelukkig voelde iedereen dezelfde connectie. In mijn belevenis komt doordat iedereen opstond met de gedachte van Johan Cruyff. Ook tijdens ons festivalbezoek blijven we een beetje in de EK sfeer.

Het is natuurlijk onmogelijk om heel de dag los te gaan en biertjes weg te drinken zonder te genieten van wat gezonde voeding (lees de allerlekkerste hamburgers). Daarvoor wil ik de organisatie hartelijk danken, want waren deze hamburgers héérlijk! Hierdoor konden we extra lekker los gaan bij de mannen van Superstrings en op de beukers van Tham.

ploegendienst-ponchos (1)

Foto: Elske Nissen

Gratis poncho’s

Helaas kwam er een probleem van boven af, regendruppels, en niet een beetje ook. Gelukkig was de organisatie van Ploegendienst er als de kippen bij (blijven we toch weer in de diersferen) en werd iedereen snel voorzien van poncho’s, zodat we weer verder konden feesten. Overigens werken die poncho’s niet alleen als bescherming tegen de regen, ze fungeren ook nog eens als portable rookmachine. Hier kwamen we achter toen een van mijn teamgenoten met zijn poncho onder de rookmachine ging staan om vervolgens deze rook over het terrein te verspreidde, een erg komisch moment.

We vervolgden ons avontuur bij het Pompstation, waar Ketting aan het draaien was. We wilden hem heel graag live meemaken, onder andere omdat we ooit op een blauwe zaterdag (nee, we spelen niet op een maandag) tegen hem hebben gevoetbald. Zijn optreden, zoals wij na de voetbalwedstrijd zouden zeggen, was perfect!

Hierna besloten we nog heel even los te gaan op Cynthia Spiering, waarbij ik nog niet helemaal doorhad dat zij aan het draaien was, om vervolgens helemaal los te gaan op Benwal en Tjade. Dit was voor mij, mijn vrienden en als ik mag spreken voor alle festivalgangers het absolute hoogtepunt. Wat een heerlijke set hebben deze mannen neergezet.

Buiten de goede muziek heb ik zelden een zo goed georganiseerd festival meegemaakt als Ploegendienst. Bij binnenkomst hebben we niet tot nauwelijks in de rij gestaan, een kluisje was zo geregeld, je kon gelijk munten halen en bovenal was de poncho echt een life saver.

Hartelijk bedankt Ploegendienst, het was een fantastische ervaring. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!

Geschreven door: Olivier Lips

ploegendienst-pompstation (1)

Foto: Elske Nissen

10 juli 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter